Tenerifes byer og landsbyer

Tenerife er Kanariøyenes største øy, og her finner du både små og store byer. Les om hvor du skal dra for å finne Tenerifes mest stilfulle 1700-tallsfasader, de vakreste havutsiktene og hvor du vil få innblikk i det daglige livet på øya.

Santa Cruz, Tenerife Santa Cruz

Santa Cruz

Tilbring en dag i Santa Cruz og opplev skikkelig sørstatstemning! Buss nummer 110 kjører flere ganger om dagen fra Playa de Las Americas til Santa Cruz tur/retur. Her finnes godt utvalg av shopping, bra restauranter og interessante muséer og utstillinger. Her følger noen gode tips til steder du bør besøke i byen:

  • Auditoria de Tenerife, Tenerifes eget operahus som er så vakkert plassert ved havnen.
  • Kirken Señora de la Concepción er byens eldste kirke og er vel verdt ett besøk.
  • Parque Garcia Sanabria Municipal er en park som ble døpt etter en svært populær ordfører, og har skulpturer av byens berømte medborgere plassert i vakre omgivelser.
  • Plaza de la Candelaria er plassen der en statue av Kanariøyenes skytshelgen står. Den ble skapt i marmor av den italienske bildehuggeren Antonio Canova i 1778.
  • På Plaza de España finnes et minnesmerke for alle som døde i den spanske borgerkrigen – legg merke til at alle gatene som går hit utgjør til sammen formen av en stjerne.
  • El Museo Arqueológico, det arkeologiske muséet, har en interessant samling av kjøkkenutstyr, våpen og mumier som kommer fra Guanchernes tid. 

La Laguna

La Laguna er Tenerifes nest største by ligger like ved Santa Cruz og anses være øyas kulturelle hovedstad. Her er det mange vakre bygninger, som for eksempel klosteret Santa Catalina fra 1600-tallet og katedralen som er kjent for sine tvillingtårn. I nærheten av katedralen ligger byens eldste kirke, Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, med aner fra 1400-tallet og et klokketårn som er bygd over syv etasjer. Her finnes også ett av Kanariøyenes to universitet. De fleste museer ligger i Santa Cruz og La Laguna og her finner du blant annet Det naturhistoriske museet, Kanariøyenes Museum, De antropologiske museet, Tenerifes Kunstmuseum samt Tenerifes Arkeologiske Museum. Kontakt din reiseleder for å få informasjon om eksakte åpningstider.

La Orotava, Tenerife La Orotava

La Orotava

En liten by som ligger i nærheten av Puerto de la Cruz, plassert i den vakre Orotavadalen. Byen, med sine vakre hus og parker, bør helst oppleves til fots. Spesielt i San Francisco-gaten kan man se eksempler på usedvanlig vakkert bygningsarbeid, arvet fra den opprinnelige kanariske arkitekturen.

I den samme gaten finner man muséet Casa de los Balcones, som holder til i et gammelt hus fra 1632. Her finnes både keramikk og broderier samt gjenstander som viser hvordan det velstående folket levde før i tiden. Åpent alle dager kl. 08.30 - 18.30

Garachico

Den lille byen på øyas nordside ligger nedenfor en 500 meter høy klippe helt ved havet. Garachico er genuint upåvirket av tiden og består av gamle bygninger med svingete veier, gater og kystnatur. Her har du mange badesteder å velge mellom.

Puerto de Santiago

Puerto de Santiago er et rolig feriested som ligger på vestsiden. I Puerto de Santiago kan du nyte av Tenerifes beste vær – her finner du nemlig flere soltimer enn noe annet sted på øya! På feriestedet finner du en lekker lavastrand med en herlig promenade, og et fint torg like ved sjøkanten. På torget har du utsikt over grønne La Gomera. Her kan du i ro og fred slå deg ned for å nyte stillheten og bølgene som slår mot steinene. Nyt en kald drink i godt selskap eller les en god bok. Du kan også kjøpe fersk frukt og grønnsaker på det lille lokale fruktmarkedet som arrangeres på torget en gang i uka.

Adeje, Tenerife Adeje, Tenerife

Hverdagen i Adeje, Arona Grandilla og Vilaflor

Opplev det lokale hverdagslivet gjennom buss, taxi eller leiebil. Disse byene ligger ikke langt fra Playa de las Americas og er absolutt verdt et besøk om man vil oppleve det spanske hverdagslivet.

El Hierro

El Hierro er en egen øy som du kan fly til fra flyplassen på Tenerife på den nordre siden. På øya finner du blant annet stedet Valverde, med en stor kirke bygd på slutten av 1700-tallet. Det er bare en av de mange kanariske kirkene som ble anvendt som tilfluktssted når lokalbefolkningen skulle gjemme seg for sjørøvernes angrep.

Ta deg rundt på en smidig måte

For å utforske øyas kriker og kroker på mest effektive måte kan du leie bil gjennom Apollo. Vi samarbeider med CarTrawler, som gir deg tilgang til leiebilselskap over hele verden. Kontakt din reiseleder for mer informasjon.

En annen herlig måte å oppleve Tenerife på er via sykkel. Tenerife har fantastisk vakre omgivelser som er godt egnet for sykkel. Det finnes mange sykkelutleiere rundt på øya, og det enkleste er å høre med din reiseleder om hvor du finner den nærmeste utleieren.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Tenerife.

Våre reisetips til Tenerife

Tenerife er Kanariøyenes største øy, og her finner du både små og store byer og vakre havutsikter. La deg inspirere av våre Tenerife-tips.

Les våre reisetips for Tenerife

Våre hotell på Tenerife

Den sørvestlige delen av øya er den mest solsikre og her ligger også flere lange herlige sandstrender. Her har vi et bredt utvalg av større hotell og leilighetshotell.

Se våre hotell på Tenerife

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.