Severdigheter i Malaga

Severdigheter i Malaga

Malaga er hjem til fantastiske kunstverk, antikke ruiner og flotte bygninger. Vi har samlet våre favoritter til severdigheter i Malaga som du bør få med deg i løpet av ferien din!

Bestill reise til Malaga >>

Se flere reisetips til Malaga

Severdigheter i Malaga Katedral i Malaga

1. Malaga Katedral

Malaga Katedral er en storslagen bygning som ble bygget mellom 1500-1700-tallet. Katedralen har kallenavnet La Manquita, som betyr den enarmede damen. Kallenavnet kommer fra at katedralen bare har ett tårn, når det egentlig var tiltenkt at den skulle ha to. Katedralen er bygget i renessansestil, med et hint av barokk.    

2. Parque de Málaga

Midt i Malaga ligger byens grønne oase - Parque de Málaga. Her finnes subtropiske planter, vakre statuer og fontener. Parken ble anlagt i 1897 og er en vakker plass for en spasertur. 

3. Picassomuseet i Malaga

Visste du at kunstneren Pablo Picasso ble født i Malaga? I Malaga finnes det derfor flere museer og institusjoner som hedrer den store kunstneren. At hans kunstverk skulle forbli i byen han ble født, er også noe han selv ønsket. Et av Malagas mest kjente museer er Museo Picasso Málaga. Her henger flere enn 200 verk av Picasso som dekker alle hans stiler og epoker. Foruten den faste utstillingen holdes også spesielle eventer og utstillinger i museet. Les mer på museets hjemmeside

4. Det romerske amfiteateret

Den eldste severdigheten i Malaga er det romerske teateret. Teateret regnes å stamme helt fra 100 e.Kr, og er faktisk det eldste på hele den iberiske halvøya. Det romerske teateret var forlatt i flere hundre år. Det var først på 1950-tallet at man ved en tilfeldighet oppdaget teateret under bakken, og man bestemte seg så for å grave det ut. I dag er det en av de fineste severdighetene i Malaga.  

Gå ikke glipp av festningen Alcazaba like ved teateret. Alcazaba, som kan beskrives som et palass, ble bygget mellom 700- og 1000-tallet. 

Se også de fineste utfluktene fra Malaga her


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.