Alhambra i Granada

8 tips til utflukter fra Costa del Sol

Malaga er et flott utgangspunkt for utflukter i området i Andalucía. Vi har listet opp 8 av våre favorittutflukter til fine plasser – både i nærheten og til steder litt lenger unna. Også til steder der du er tjent med å legge inn en overnatting. Planlegg utflukten i forkant, så du er sikker på at det blir noe av – du kommer ikke til å angre!

Se flere reisetips til Costa del Sol

Fuengirolas hvite fjellandsby Mijas Fuengirolas hvite fjellandsby Mijas

1. Smurfenes by

Vårt første utfluktstips er Smurfenes by (Pueblo Pitufo). I fjellene omkring Ronda ligger Júzcar, en helt vanlig andalusisk landsby, der de i samarbeid med premieren av kinofilmen Smurfenes år 2011 bestemte seg for å legge til side tradisjonen og lot Sony Pictures male hele landsbyen i smurfeblått. Folket her er kjente for sin humor, så å gå med på dette stuntet var helt i tråd med deres lynne.

2. Nerja

Omtrent fem mil øst for Malaga ligger Nerja og Europas balkong med milelang utsikt over Middelhavets bølger. I nærheten finnes det flere fine strender og badeviker. Maro, som ofte regnes som en av landets beste strender med klart vann og vill natur, er en av dem. De seneste tiårene har mange skandinaver gjort Nerja til sin feriefavoritt, uten at stedet har mistet sin genuinitet. Nerja er også kjent for sine fasinerende grotter – så gå ikke glipp av de klassiske konsertene som holdes her under sommeren.

Imponerende Alhambra Imponerende Alhambra

3. Fuengirolas hvite fjellandsby Mijas

Ovenfor Fuengirola finner du den hvite fjellandsbyen Mijas. Landsbyen er kanskje mest kjent for sine esel-taxi, men der ligger det også et miniatyrmuseum som er vel verdt et besøk. Her ser du blant annet innrisset portrett på bønner og knappenålshoder samt krympede menneskeskalper.

4. Alhambra 

Granada med Alhambra (se det store bildet over), den gamle moriske festningen som reiser seg på en høyde over Sierra Nevada, er et utfluktsmål du ikke vil gå glipp av! Det sies å hvile et eventyraktig skimmer over slottet med alle mulige  detaljer, vakkert utsmykkete borggårder og fontener. Når morerne ble fordrevet ut av Spania i 1492 skal den siste moriske herskeren, Boabdil, snudd seg rundt for en siste tårefylt blikk på Alhambra. Hans mor skal da ha uttalt de harde ordene: ”Gråt ikke som en kvinne over det du ikke kunne forsvare som en mann.”

Du kan ta buss til Granada fra Malaga på dagstur, men det er veldig hyggelig å overnatte her og bli enda bedre kjent med byen. En morsom detalj med Granada er at du alltid får tapas ved bestilling av noe å drikke til på byens barer og restauranter.  

Las Alpujarras Las Alpujarras – maurernes siste til fluktsted

5. Klippebyen Ronda 

Ronda ligger i fjellene, cirka 10 mil fra Malaga. Her møtes du av et unikt og overveldende syn: hvitkalkede hus som klamrer seg fast ved klippekanten til den 120 meter lange ravine som deler byen. Foruten landets eldste tyrefektingsarena finnes det i tillegg et kloster som er helt avskjermet fra omverden – selv om du kan kjøpe søtsaker gjennom små luker...

6. Las Alpujarras 

Lei en bil og kjør opp i fjellene bak Granada, Las Alpujarras. Det var her de siste maurerne søkte tilflukt, og det kjennes virkelig som om tiden har stått stille i de små hvitkalkede fjellandsbyene. Her råder en ubeskrivelig ro, gatene feies med håndbundne koster og det dufter nybakt brød fra bakerens ovn. 

7. Gibraltar

Et par timers buss- eller bilreise fra Málaga fører deg til dobbeltdeckere, Marks & Spencer-butikker og puber. Gibraltar, som er for mange spanjolers irritasjon, ligger fortsatt under britisk styre. På Gibraltarklippen finner du Europas eneste ville aper, små frekke tasser som gjerne stjeler maten du bærer på.

Cadiz Den koselige kystbyen Cadiz

8. Koselige Cádiz

Cádiz ligger et stykke unna Malaga, nærmere bestemt 23 mil – eller en biltur på drøye tre timer. Det er absolutt verdt turen, synes vi. Dette er en av verdens eldste havnebyer, og ble grunnlagt av fenicierene allerede på 1100-tallet f.Kr. Midt i byen finner du en bred bystrand der du vil oppleve at havet er noe kjøligere enn i Malaga – nettopp fordi Cádiz ligger ved Atlanterhavet. I tillegg til små trivelige parker vil du finne et stort tilbud av ulike fiske- og skalldyrrestauranter. Prøv gjerne camarones – minireker som er så små at du spiser de hele, med skallet på.

Se også severdigheter i Malaga du ikke bør gå glipp av. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Costa del Sol, finn reisen din til Solkysten eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Våre reisetips til Costa del Sol

Her finner du våre beste tips til de beste strendene, herligste utfluktene, maten du ikke må gå glipp av og mye mer!

Se alle våre reisetips til Costa del Sol

Costa del Sol

  • 9 av 10 dager er solfylte
  • Lange og fine sandstrender
  • Herlige feriesteder

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.