Vi feirer maten, kjærligheten og sporten i februar

En viktig del av reiseopplevelsen er maten! Det er mye spennende du kan teste ut på stranda, i byen men en sikker ingrediens er matopplevelsen i restauranten. I februar er det flere anledninger til å feire, spise og nyte – uansett om du det blir mat, kjærlighet eller sport. Bli med så ser vi litt nærmere på fem dager i februar som pirrer smaksløkene og nysgjerrigheten. 

2. februar feirer vi Frankrike og crêpes

Crêpes, kanskje verdens koseligste måltid, kommer opprinnelig fra Bretagne i Frankrike. De små pannekaker, som kommer i mange varianter, kan serveres enten til frokost, lunsj eller middag.

Og du kan fylle dem med alt fra skinke, rekerøre og sopp til sjokolade, nøtter og iskrem. Digg, ikke sant? Vårt tips for å feire den internasjonale crêpes-dagen som seg hør og bør er selvsagt å lage den franske desserten crêpes Suzette med appelsin og grand marnier. 

Les mer om Frankrike her og favoritter som Nice, Korsika og Paris.

 

Vi feirer Storbritannia og Yorkshire Pudding den 6. februar

Fins det noe mer britisk å spise enn Yorkshire Pudding? OK, engelsk frokost kanskje eller fish & chips. Men mer erkebritisk enn Yorkshire Pudding er det vel ikke noen matretter som er. Såpass særegen at den har fått en helt egen dag den 6. februar.

Det vanskelige med en bra Yorkshire Pudding er å få riktig konsistens, den skal være en mellomting mellom brød og pannekake. Puddingen passer perfekt til kjøttretter som lam og roastbiff.

Les mer om Storbritannia her og favoritter som London, Manchester, Liverpool og Edinburgh.

9. februar er det pizzaens dag i Italia!

Er det noe bedre enn en nystekt, rykende fersk, steinovnsbakt pizza? Tvilsomt. Pizzaen slik vi kjenner den i dag anses komme fra Napoli, og er nok verdens mest utbredte rett. Det er ikke grenser for hvor mange varianter av pizza man kan få servert. Klassisk italiensk pizza kan nok oppleves som noe mindre krydret enn våre skandinaviske versjoner.

Denne deilige retten har røtter helt tilbake til år 997. Vårt tips? Lag en klassisk italiensk pizza margherita med tomatsaus, basilikum og mozzarella. Yummie! Og visste du at pizza margehrita har sitt navn etter en italiensk dronning, og ble tilberedt første gang da hun besøkte Napoli og byens pizzabaker ville lage en pizza i det italienske flaggets farger til ære for henne. 

Les mer om Italia her og favoritter som Roma, Venezia og Sicilia.

 

USA og Superbowl

Superbowl, finalen i den amerikanske fotballigaen NFL, er ett av verdens største sportsarrangement og den helt klart største i USA. Siden 1966 har de to beste lagene fra respektive konferanse i NFL møttes i en kamp om å få hente hjem Vince Lombardi Trophy. 

OK, denne dagen er vel egentlig ikke en matdag, men det spises en masse med deilig amerikansk mat under Superbowl så den kvalifiserer absolutt til lista, synes vi. Superbowl pleier å spilles den første eller andre søndagen i februar, så datoen varierer.

Til Superbowl skal du helst spise smaksrike chicken wings, guacamole, en kraftig chiligryte eller hvorfor ikke spareribs eller Buffalo Wings-dipp? Valgene er mange og i et så mangefasettert land som USA er det ikke rart. Her koker og putrer det matretter fra nesten hele verden.

Her kan du se våre reisemål i USA - og vær forberedt, det kan være vanskelig å velge mellom fantastiske plasser som New York, California, Hawaii og mange flere.

Valentinsdag 14. februar

Nå er Valentinsdag ikke en mat dag akkurat den heller, men kjærlighetens dag må vel være verd å feire uansett, eller hva? Historien – som så mange andre slike dager – går tilbake til martyrer og helgener, nemlig St. Valentin. Siden den gang så ha ikke han fått så mye oppmerksomhet, men vi fokuserer mest på å spise god sjokolade, gi hverandre vakre blomster og selvsagt feire vår kjærlighet til hverandre.

På Valentinsdag er det utmerket med sjokolade i alle former. Dessuten går jo alle romantiske luksusmiddager hånd i hånd med Valentinsdagen – og gode desserter så klart. Tenk luksus så er du på rett vei.

Roma eller Paris er det to mest romantiske byene  og Venezia så klart. 

Foto: Apollo og Lisa Baker (Yorkshire Pudding) og Chad Montano (chicken wings)

Trygghet & inspirasjon

Les mer om hvorfor det er trygt å reise med Apollo, bli inspirert og få svar på spørsmål om reisen din.

Apollo er det trygge valget

Vi gjør alltid alt vi kan for at du skal kunne bestille og planlegge ferien, så enkelt og risikofritt som mulig. 

Les mer

Hvordan blir du inspirert?

Feriestemning, gode tips om utflukter, restauranter og mye mer. Les og finn inspirasjon til reisen din!

Les mer

Spørsmål & svar

Her finner du spørsmål og svar om reisen din, en chat med vår kundeservice eller annen måte å kontakte oss på. Hvordan kan vi hjelpe deg?

Til vanlige spørsmål