Tett mellom Michelin-restaurantene i Funchal
Til tross for sin beskjedne størrelse og kun 300 000 innbyggere så rommer Madeira et rikt uteliv. I hovedstaden Funchal er det ikke mindre enn 7 Michelin-restauranter. Dessuten popper nattklubbene opp som paddehatter og det er flust av herlige cocktail-barer.
– Om Madeira ikke er klassisk charterdestinasjon med sandstrender, er det garantert en øy for livsnyteren. Kjøtt eller fisk er vanlig på menyen, så kalt espatadas, med ferske grønnsaker til. Foruten den utrolige maten fins et bredt vinutvalg. Gå ikke glipp av den lokale favorittdrinken Poncha, som lages på Aguardente, honning, sukker og appelsinjuice.
Prisnivået er ganske lavt, i hvert fall sammenlignet med andre europeiske reisemål.
– Madeira er absolutt prisgunstig. En middag for to på restaurant koster mellom 150 og 300 kroner. Som reisemål er det billigere enn konkurrentene blant de ulike Kanariøyene.