Hvorfor bør du reise til Madeira?

Madeira er en fargerik øy som lokker med magisk natur, imponerende utsikter og spennende severdigheter. Er du usikker på når på året du skal reise til Madeira? Her svarer vi kanskje på de spørsmålene du sitter inne med om hvorfor du skal dra til Madeira!

Bestill reise til Madeira >>

Se flere reisetips til Madeira

Madeira i Portugal Madeira i Portugal

5 grunner til å reise til Madeira

  1. Naturen: naturen på Madeira er storslått og ligner ikke på noe annet i Europa. Her møtes du av høye fjell, frodig natur, flotte hager, dype daler og imponerende utsikter over Atlanterhavet. 
  2. Kontrastene: på Madeira kombineres naturopplevelser med byliv, eksklusive hoteller, god shopping og vakre restauranthager.
  3. Funchal: i trendy Funchal, i de krokete gatene finner du mange sjarmerende restauranter, barer og kaféer, samtidig som det finnes vakre hager å rusle i og gamle bygninger fra kolonitiden å kikke på.
  4. Sportsmulighetene: Madeira er som en eneste stor lekeplass for den natur- og sportsinteresserte. Nyt alt fra vandringer og sykling til løping, canyoning og svømming. 
  5. Klimaet: noe av det herligste med Madeira er klimaet – her kan du faktisk oppleve de fire årstidene samtidig på samme øy, litt avhengig av hvor du befinner deg!
Santa Cruz på Madeira Santa Cruz på Madeira

Hvor ligger Madeira?

Madeira er en øygruppe omtrent 400 kilometer nord for Kanariøyene og hører til Portugal. Øygruppa består av hovedøya Madeira, den mindre øya Porto Santo samt to ubebodde øyer. Madeira er mest kjent for sin vakre natur, levadavandringer og severdigheter som nonnenes dal, men også for sin gode mat og Madeiravinen.

Hvordan er Madeira?

Madeira er øya for deg som elsker naturopplevelser. Landskapet kan til en viss grad sammenlignes med New Zeeland heller enn med en øy i Europa – med sine høye, grønnkledde fjell, dype daler, fargesprakende vekster og imponerende utsikter over Atlanterhavet. De fleste ønsker å bo i vakre, men også det trendy, Funchal – eller i den koselige lille byen ved havet – Santa Cruz. Madeira byr på et behagelig klima året rundt, men helt spesielt for Madeira er det skiftende været. På en del av øya kan det være strålende sol, oppe i fjellet kan det være overskyet og nede i dalene litt småkaldt. Tar du ut på en jeeptur på øya kan du oppleve alt på samme dag!

Funchal på Madeira Funchal på Madeira

Hvor skal jeg bo på Madeira?

Med Apollo velger du selv hvor på øya du vil bo. Det mest populære er å bo i hovedstaden på øya, Funchal, eller i den sjarmerende lille kystbyen Santa Cruz. De fleste av våre hoteller ligger i Funchal i det populære området Lido som ligger ved havet. Her har du både nærheten til stranden og havet, og ønsker du å ta et forfriskende bad i Atlanterhavet så finnes det badeanlegg her. Inne i Funchal kan du forvente trendy restauranter, barer, kaféer og krokete gater som tar dig til alt fra koselige hager til vakre bygninger fra kolonitiden.

I Santa Cruz finner du trivelige kaféer langs smågatene og en trivelig rullesteinstrand med badeanlegg. Santa Cruz passer for den som vil ha en rolig og avslappende ferie, men allikevel innenfor rekkevidden av Funchals fornøyelser.

Santa Cruz på Madeira Santa Cruz på Madeira

Når er det best å reise til Madeira?

Madeira har et behagelig klima året rundt. Dagtemperaturen ligger på det laveste rundt 18 grader. Med Apollo kan du reise til Madeira når som helst på året, og finne perfekt vær for de oppdagelsesferdene du vil ut på, vandringer eller sightseeing. Vil du til Madeira i desember for å feire jul eller nyttår kan du regne med dagtemperaturer på 19 grader i lufta og 20 grader i havet. Mange hoteller tilbyr jule- og nyttårsmiddager!

Hva er det å gjøre på Madeira?

På Madeira finnes det opplevelser for alle smaker, alt fra de som vil utfordres fysisk til de som bare vil ta det rolig samt spise og drikke godt, eller for den som vil se på severdighetene. En av Madeiras mest kjente utfluktsmål er nonnenes dal, den botaniske hagen i Funchal og øyas levadaer – som er populære vandringsturer. Vil du nyte god mat skal du ta deg til Funchals sentrum og slå deg ned ved en av restaurantene for å teste det gode lokale grillspydet espetada og Madeiras nasjonaldrikke, Poncha.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her
Nonnenes dal på Madeira Nonnenes dal på Madeira