Hvorfor reise til Madeira?

Madeira er en fargerik øy som lokker med magisk natur, imponerende utsikter og spennende severdigheter. Er du usikker på når på året du skal reise til Madeira? Her svarer vi kanskje på de spørsmålene du sitter inne med om hvorfor du skal dra til Madeira!

Madeira i Portugal

5 grunner til å reise til Madeira

  1. Naturen: naturen på Madeira er storslått og ligner ikke på noe annet i Europa. Her møtes du av høye fjell, frodig natur, flotte hager, dype daler og imponerende utsikter over Atlanterhavet. 
  2. Kontrastene: på Madeira kombineres naturopplevelser med byliv, eksklusive hotell, god shopping og vakre restauranthager.
  3. Funchal: i trendy Funchal, i de krokete gatene finner du mange sjarmerende restauranter, barer og kaféer, samtidig som det finnes vakre hager å rusle i og gamle bygninger fra kolonitiden å kikke på.
  4. Sportsmulighetene: Madeira er som en eneste stor lekeplass for den natur- og sportsinteresserte. Nyt alt fra vandringer og sykling til løping, canyoning og svømming. 
  5. Klimaet: noe av det herligste med Madeira er klimaet – her kan du faktisk oppleve de fire årstidene samtidig på samme øy, litt avhengig av hvor du befinner deg!

Hvor ligger Madeira?

Madeira er en øygruppe omtrent 400 kilometer nord for Kanariøyene og hører til Portugal. Øygruppa består av hovedøya Madeira, den mindre øya Porto Santo samt to ubebodde øyer. Madeira er mest kjent for sin vakre natur, levadavandringer og severdigheter som nonnenes dal, men også for sin gode mat og Madeiravinen.

Hvordan er Madeira?

Madeira er øya for deg som elsker naturopplevelser. Landskapet kan til en viss grad sammenlignes med New Zeeland heller enn med en øy i Europa – med sine høye, grønnkledde fjell, dype daler, fargesprakende vekster og imponerende utsikter over Atlanterhavet. De fleste ønsker å bo i vakre, men også det trendy, Funchal. Madeira byr på et behagelig klima året rundt, men helt spesielt for Madeira er det skiftende været. På en del av øya kan det være strålende sol, oppe i fjellet kan det være overskyet og nede i dalene litt småkaldt. Tar du ut på en jeeptur på øya kan du oppleve alt på samme dag!

Nonnenes dal på Madeira

Når er det best å reise til Madeira?

Madeira har et behagelig klima året rundt. Dagtemperaturen ligger på det laveste rundt 18 grader. Med Apollo kan du reise til Madeira når som helst på året, og finne perfekt vær for de oppdagelsesferdene du vil ut på, vandringer eller sightseeing. Vil du til Madeira i desember for å feire jul eller nyttår kan du regne med dagtemperaturer på 19 grader i lufta og 20 grader i havet. Mange hotell tilbyr jule- og nyttårsmiddager!

Hva er det å gjøre på Madeira?

På Madeira finnes det opplevelser for alle smaker, alt fra de som vil utfordres fysisk til de som bare vil ta det rolig samt spise og drikke godt, eller for den som vil se på severdighetene. En av Madeiras mest kjente utfluktsmål er nonnenes dal, den botaniske hagen i Funchal og øyas levadaer – som er populære vandringsturer. Vil du nyte god mat skal du ta deg til Funchals sentrum og slå deg ned ved en av restaurantene for å teste det gode lokale grillspydet espetada og Madeiras nasjonaldrikke, Poncha.

Funchal på Madeira

Hvor skal jeg bo på Madeira?

Med Apollo velger du selv hvor på øya du vil bo. Det mest populære er å bo i hovedstaden på øya, Funchal, eller i den sjarmerende lille kystbyen Santa Cruz. De fleste av våre hotell ligger i Funchal i det populære området Lido som ligger ved havet. Her har du både nærheten til stranden og havet, og ønsker du å ta et forfriskende bad i Atlanterhavet så finnes det badeanlegg her. Inne i Funchal kan du forvente trendy restauranter, barer, kaféer og krokete gater som tar dig til alt fra koselige hager til vakre bygninger fra kolonitiden.

Oppdag Madeira med leiebil

En bra måte å oppdage Madeira på er ved å leie bil. Har du bil i noen dager kan du enkelt ta deg rundt til de ulike delene av øya og selv styre hvordan eventyret skal bli!


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Madeira.

Våre reisetips til Madeira

Vi vet hvordan du tar deg til øyas lengste strand med svart lavasand og hvilken buss du skal hoppe på for å komme deg til den Botaniske hagen. Se alle våre reisetips om magiske Madeira!

Les våre reisetips for Madeira

Hvorfor reise til Madeira?

Fortsatt usikker på om vinterens eller vårens reise skal gå til Madeira? Her svarer vi på de mest vanlige spørsmålene som tydeliggjør hvorfor du skal reise til akkurat Madeira!

Hvorfor reise til Madeira?

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.