Alt om innsjekkingen

 

Innsjekking

Reisen regnes som påbegynt når du har sjekket inn på avreiseflyplassen. Flyselskapets personale er på plass senest 2 timer før flyavgang ved alle charterflygninger. Du må ha sjekket inn din bagasje senest 1 time før angitt avgangstid. Vi anbefaler deg å være ute i god tid. Ved innsjekk får du utdelt et boardingkort for utreise, i blant også for hjemreise, som angir din sitteplass ombord på flyet. Vi gjør oppmerksom på at boardingkortet er et verdipapir. 

Husk at i visse perioder som i julen, vinterferien, påsken og sommerens skoleferie er mange ute og flyr. I disse periodene er det lurt å beregne ekstra god tid i innsjekking og for å komme gjennom pass- og sikkerhetskontroll.

Ved kjøp av våre reiser må man benytte utreisen, ellers vil hjemreisen bli kansellert. Dette gjelder både ved bestilling av reise med hotell og kun flyreise. Ønsker du kun en ut- eller hjemreisebillett, kan du bestille enveisbilletter/supersaver. Merk at det for enkelte reisemål ikke er mulig å bestille kun returbillett.

Automatisk innsjekking

De som flyr med Novair, SAS, Thomas Cook Airlines og Norwegian kan sjekke inn på selvbetjente innsjekkingsautomater på Gardermoen. Automatene er skiltet med Charter Check-In samt flyselskapets logo. For å kunne bruke maskinen angir man sitt 12-sifrede bestillingsnummer uten bindestrek. For Norwegian, brukes selskapets egne innsjekkingsautomater. Automaten skriver ut både boardingkort og bagasjelapper. Den reisende setter selv på sine bagasjelapper, og leverer bagasjen ved skranken som er skiltet med Bagage-Drop og navn på flyselskapet. Ved bagasjelevering viser man sitt pass/ID/visum før man går til sikkerhetskontrollen og angitt utgang. I visse tilfeller må reisende med rullestol sjekke inn på vanlig måte over skranke.

Sjekk inn online (gjelder kun avreise fra Norge)

Du som flyr med Novair kan sjekke inn online 14-2 dager før avreise dersom du har forhåndsbestilt sete om bord. Du sjekker enkelt og smidig inn hjemmefra og skriver ut ombordstigningskortet ditt i forveien. Da trenger du kun å levere inn bagasjen (ved baggage-drop) på flyplassen. Du kan forhåndsbestille sete og sjekke inn online på Novair Details.

ID-kontroll

Mange flyselskaper krever ID-kontroll av flypassasjerer ved innsjekking og ombordstigning på flyet. Dette for å sikre at en passasjer som har sjekket inn bagasje også følger med på flyet. Husk derfor å alltid ha med pass når du reiser utenfor Norge.