Šibenik - kjent for sin rike kulturarv og vakre natur.

Dag 1: Split

Skjærgårdscruiset starter og slutter i Split, en av Kroatias vakreste havnebyer. Ankommer du tidlig på dagen kan du sette fra deg bagasjen om bord i båten, så er det bare å gå ut å utforske Split. Ta en tur langs havnepromenaden Riva eller besøk Diocletianus palass som ligger i sentrum av Split. Ombordstigningen starter kl. 15.00, deretter er det velkomstmøte om bord med påfølgende velkomstmiddag. Ankommer du Split sent på kvelden får du kun et kaldt måltid.

Dag 2: Split – Šibenik

Første morgen tilbys en guidet tur i Split. Besøk strandpromenaden og den romerske keiseren Diocletianus’ palass, som står på Unescos verdensarvliste. Deretter setter vi kursen mot Šibenik og vel i land der blir det en tur til fots i Šibeniks historiske sentrum. Vi besøker blant annet en vakker renessansekatedral. Om kvelden blir det tid til å oppleve byen samt spise middag på egen hånd.

Nydelige fossefall i nasjonalparken Krka.

Dag 3: Šibenik – Nasjonalparken Krka – Vodice - Zadar

Vi starter dagen med et besøk i nasjonalparken Krka. Se de mange fossefallene, inkludert det berømte fossefallet Skradinski Buk, som er en av Kroatias mest kjente severdigheter. Etter turen kjører yachten videre mot Zadar, med badestopp og lunsj om bord. Vel i land kan du begi deg ut på tur i Zadars historiske sentrum og beundre de gamle murene og Port Gate, som ble bygd på 1500-tallet. Besøk torget med de fem brønnene, kirken St. Donat, The Roman Forum og den største katedralen i Dalmatia, St. Anastasia. Resten av kvelden får du tid på egen hånd, kanskje blir det middag på koselig restaurant?

Dag 4: Zadar – Rab

Vi setter kurs mot Rab, av noen kalt "Kjærlighetsøya", med badestopp underveis. På øya er det en gammel by som også heter Rab. Her blir det en guidet tur blant  murer fra Middelalderen og de berømte klokketårna (ett av dem kan man gå opp i), samt palass, kirker og torg der mange kunstmalere stiller ut sine verk. Legenden sier at de lokale nonnene bakte en spesiell Rab-kake i anledning av at paven besøkte øya. Det blir et stopp for å smake på denne tradisjonelle Rab-kaka. Du får lære mer om kaka, se hvordan den lages, prøvesmake og den som ønsker det kan bli med på en workshop og selv prøve å bake den. Resten av kvelden opplever du Rab på egen hånd.

Lošinj, øya for velvære og vitalitet.

Dag 5: Rab – Mali Lošinj

Tidlig om morgenen drar vi videre mot den vakre og urørte øya Lošinj, som kjent kjært barn – mange navn, og øya kalles også "Velværens og vitalitetens øy" samt "Solens øy". Den er kjent for sin grønne og frodige natur med furu, ville blomster og urter. Etter et bad i det krystallklare havet ankommer vi byen Mali Lošinj, som kan skilte med en av de vakreste havnene ved Adriaterhavet. Ved ankomst blir det tid til en spasertur i havna med butikker, restauranter og kaféer. Den fremste severdigheten her er Apoxyomenos’ museum som er tilegnet den antikke bronsestatuen av Apoxyomenos, som ble funnet på 45 meteres dyp ved øya Vela Orjula i 1999. Er du kunstinteressert, få med deg Fritzi Palace - Lošinj Museum, som har en stor samling av verk av kroatiske og andre europeiske kunstnere.

Dag 6: Mali Lošinj – Sali

Etter frokost kjører vi videre mot Sali. På veien blir det badestopp i en av de bortgjemte buktene. Etter lunsj om bord går turen videre langs nasjonalparken Kornati til den lille fiskerlandsbyen Sali. Byen ligger på øya Dugi Otok (”Den lange øya”) og har en tusenårig historie med fiske og er også den nærmeste byen til naturparken Telašćica. Byen omtales allerede på 1100-tallet og har fått sitt navn fra saltutvinningen som foregikk her. Denne kvelden serveres Captains Dinner om bord.

Oppdag den sjarmerende atmosfæren i Hvar - Kroatias mest solsikre øy!

Dag 7: Sali - Hvar

I dag rekker du ta en morgenbad før vi letter anker ved lunsjtid og ankommer Hvar om ettermiddagen. Hvar er en sjarmerende kystby med arkitektur fra 700-tallet. Gå gjennom gamlebyens pittoreske gater og se det første teateret for allmennheten i Europa (eldre enn Shakespeares teater i London), Fransiskanerklostret og mye mer. Finn en hyggelig restaurant og spis middag på egen hånd i byen.

Dag 8: Hjemreise til Norge fra Split

Etter frokost er det på tide å forlate båten for denne gang. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med flere opplevelser i Kroatia så drar du videre til ditt hotell. Du må forlate båten kl. 9.00 og du har ikke tilgang til lugaren etter det. Reiser du rett hjem til Norge kan bagasjen settes i bagasjeoppbevaringen vis à vis båten i havna frem til avreise til flyplassen.


Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs.  juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.