«Det bedre liv»
På Dounias Traditional Cretan Food har de valgt å gå tilbake til slik Kreta var på bestemors tid. De få som jobber her bruker kun økologisk dyrkede grønnsaker (slik det var før i tiden), kjøtt fra dyr som beiter i fjellet rundt landsbyen, og honning fra egne bikuber. De bruker ikke elektrisitet, men kun vedfyrte ovner og varmekilder og sier selv at dette er en slags protest og motkampanje til det hektiske og stressende livet i storbyene. Dette er «The better life», sier de.
Mange av rettene på Kreta inneholder mye grønnsaker og geitost. De er ofte dynket i masse olivenolje, som vi nå har lært er sunt. Dessuten spiser de variert: fisk, litt kjøtt, frukt, belgfrukter, grønnsaker, ville vekster, urter (timian, oregano og basilikum) og håndeltet brød. Og så drikker de vin. Hver dag. Men til forskjell fra en gjennomsnittlig nordmann holder grekeren seg til et glass. De tror at vin er sunt, men det er dette med å vise måtehold. Er det der vi bommer?