I samklang med den rike kulturen
Les reisejournalisten Bjørn Moholdts reportasje fra Mythical Coast
Bassengområdet på Mythical Coast

Mythical Coast er et nytt hotell i Apollo-porteføljen, som jeg er overbevist vil slå an. Det skyldes særlig «djevelen» i detaljene. 

Du merker raskt at menneskene bak Apollos spennende, storslagne hotell på sørøstkysten av Lesvos har hatt en tydelig idé med hva det skulle bli – en oase som kan tilfredsstille den mest kresne hotellgjest. I tillegg har det vært viktig å koble hotellet til ferieøyas rike kulturelle fortid. 

Gjenspeiler kulturen 

Lesvos er den tredje største øya i Hellas og den mest omfangsrike av øyene i det nordøstlige Egeerhavet. Den er kjent for den beste ouzoen, den reneste olivenoljen og de søteste fikenene. Øyas rike jordsmonn sørget for det, noe som også bidro til at mennesker over flere tusen år fant veien hit. 

Lesvos er for eksempel fødestedet til de kjente greske kvinnelige dikterne Sappho, Odysseas og Elytis, samt forfatteren Aesop – som i Æsops fabler – og filosofene Aristoteles og Epikur, og maleren Theophilos. Dens historie er med andre ord sammenvevd med homeriske historier og de gamle greske legendene. Landskapet og kulturene som har oppstått her – gresk og osmansk for å nevne de to største – er fortsatt sterkt tilstedeværende. 

– Jeg følte at det var viktig å gjenspeile øyas omfangsrike kulturelle historie da vi planla hotellinteriøret, forklarer interiørdesigneren Maria Gianoulidou, som tar oss med rundt på Mythical Coast Wellness Retreat – hotellkomplekset fulle navn. 

«Lånt» navn 

Vi er i starten av sesongen, og hotellet er halvfullt. 

– Det vil fort endre seg, sier Maria med overbevisning – og betydelig autoritet. Dette er ikke ikke hennes første hotell-prosjekt, for å si det slik. Og mye tyder på at hun vil ha ordene sine i behold. For om det spreke, livlige interiøret i de større fellesarealene ikke faller alle i smak er rommene lekkert og smakfullt dekorert. Ikke like overdådig som i lobbyen eller baren, men sobert og rent. 

Litt nordisk, med klare, rene linjer og mørkt tre i detaljene. 

– Djevelen ligger nettopp her, i detaljene, sier hun med overbevisning. 

Ferieanlegget omkranser et lekkert bassengområde, og flere av rommene har en liten hageflekk, som ifølge Maria med årene trolig blir omgjort til små basseng. Den luftige restauranten med en koselig barkrok leder ut til forsiden av hotellet, og derfra er det kort vei til hotellets egen sandstrand. Hotellet har «lånt» navnet på hotellet fra lekre Mythical Blue på Santorini. 

– Vi har ikke kompromisset på noe, understreker Mythical Coast-direktør Dimitra Kouskos, som tilhører eierfamilien bak storsatsingen. 

– Vi har lagt vår sjel og all vår ekspertise i dette, sier hun. 

Til glede for alle som finner veien hit. 

Mythical Coast Wellness Retreat

  • Et moderne, nyrenovert 5-stjerners hotell i Agrilia Kratigos, som består av tilsammen ni bygninger, på et ti dekar stort landområde. 
  • Hotellet har 100 rom, rundt 240 senger og bygd i et frodig miljø av furutrær og frukttrær. 
  • Det er fullt utstyrt med ISO-sertifisert Spa samt velvære- og thalassoterapi-områder som inkluderer: Tre innendørs svømmebasseng (kaldt og varmt vann samt sjøvann), badstue og hamam. 
  • Treningsrommet dekker de fleste behov. 
  • Konferanseområdet har mer enn hundre sitteplasser. 
  • Her er privat parkeringsplass, egen kirke(!) og strand med solsenger og parasoller.