God mat i Rethymnon by

Smaksopplevelser i Rethymnon

God mat og drikke hører ferien til og i Rethymnon by er det mange restauranter, barer og kaféer å velge blant. Her serveres velsmakende retter og forfriskninger på løpende bånd. Les våre restauranttips her!

Bestill reise til Rethymnon >>

Les flere reisetips om Rethymnon

To Rakodiko

Midt i gamlebyen finner du denne perlen, som byr på god tradisjonell kretisk og gresk mat. Noen retter serveres med en liten "twist", som for eksempel deres "dakos" som serveres i form av en cheesecake. Her sitter du på en fantastisk koselig uteservering og kan se på folkelivet mens du spiser god mat med noe godt i glasset. To Rakodiko er populær blant både grekere og turister. 

Hasika

Vil du prøve noe annet enn den typisk tradisjonelle greske maten er restauranten Hasika vel verdt et besøk. Her får du gresk mat i en mer moderne utgave, fine danderinger, spennende smaksopplevelser og dessuten en superkoselige atmosfære toppet med fantastisk service. Hasika finner du også i gamlebyen og er populær blant så vel grekere som turister. 

Raki Ba Raki

En veldig hyggelig kretisk restaurant som ligger i en koselige liten gate i gamlebyen med en herlig atmosfære. Her anbefaler vi at dere bestiller meze (småretter) og hvorfor ikke (akkurat som navnet lyder) litt raki som drikke til.

To Havesiliki

Om dere vil slippe alle de andre turistene og i stedet nyte er middag på en skjult perle der lokalbefolkningen spiser, da skal dere definitivt besøke To Havesiliki! Den ligger litt gjemt gamlebyen hvilket er en av grunnene til at menge turister ikke oppdager den. Her må dere i smake den utsøkte filodeig fylt med fetaost overrislet med honning og sesamfrø sammen med andre småretter. 

The Roof Highrise Bar

Rethymnon by er utrolig vakker både i dagslys og med kveldsbelysning. For å få en god oversikt over byen skal du gå til hotell Brasco og ta heisen opp til takterrassen. Her kan du slå deg ned med en drink og nyte solnedgangen og den vakre utsikten.

Paglaccio

Kos deg med velsmakende mat på Paglaccio, en italiensk perle som ligger ved strandpromenaden. Pizzaen her er fantastisk god! De tilbyr også glutenfri pasta for de som foretrekker det.

Monitor Art Café

En av Rethymnons koseligste barer finner du midt i gamlebyen. Slå deg ned på uteserveringen og bestill noe godt å drikke og nyt den herlige atmosfæren. 

Vin- og matfestival

En uke i juli eller august er arrangeres en vin- og matfestival i Rethymnons bypark. Du betaler en liten inngangsavgift, mottar et glass og går så rundt og prøvesmaker vin og lokalprodusert ost, bakverk og olivenolje. Her spilles det tradisjonell musikk og det er danseoppvisninger. I tillegg er det diverse barneaktiviteter.

Velsmakende meny til alle anledninger

Dome er en populær restaurant som er kjent for sin personlige service og lekre meny, både til frokost, lunsj og middag!

Lyst på noe søtt?

Om du er lysten på noe søtt skal du besøke Hari's Crêperia i Rethymnons gamle bydel, i nærheten av Rimondibrønnen. Det er det beste stedet for pannekaker i byen, der du kan komponere din egen crêpe. Du kan fylle den med alt fra ost og skinke til sjokolade, iskrem og lekre jordbær. 

 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips til Kreta, Les mer og bestill ferien din til Kreta eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips til Kreta

Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Se alle reisetips til Kreta

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.