Fortezza, Rethymnon

Rethymnons severdigheter

I Rethymnon by er det mye gammel historie som du bør benytte anledningen til å oppleve. Ta en pause fra stranda og besøk steder som Fortezza, Gouraporten og Arkadiklosteret, som ble bygd allerede i år 500. Her kan du lese våre reisetips for noen av Rethymnon bys mest interessante severdigheter.

Bestill reise til Rethymnon >>

Les flere reisetips om Rethymnon

Arkadiklosteret Arkadiklosteret

Fortezza

Det er selvsagt et must å avlegge den imponerende festningen Fortezza et besøk. Det arkeologiske muséet ligger i det gamle tyrkiske fengselet vis á vis Fortezzas hovedinngang. I samlingene er det funn fra steinalderen, den minoiske tiden og romertiden. Åpent alle dager bortsett fra mandager. Adresse: Vernardou Street 30.

Goura Porten

Gouraporten kalles også den store porten og er en av de få restene som er igjen fra Rethymnons opprinnelige festning. Portens hvelv er knapt tre meter høyt og var en gang i tiden dekorert med Markusløven, som var symbolet for Venezia.

Arkadiklosteret

Omtrent 25 kilometer fra Rethymnon by, ved foten av fjellet Psiloritis ligger det berømte Arkadiklosteret fra år 500. Det er bygd som et fort og er mest kjent for at det spilte en viktig rolle i krigen mot Tyrkia i år 1866. Klosteret er åpent hver dag om sommeren og du kan komme dit med den røde hop-on-hop off-bussen fra Rethymnon by.

Rimondibrønnen

Midt i byen på Platia Petrichaki ligger Rimondibrønnen. Fontenen ble bygd for å forsyne byen med drikkevann, men i dag er den kun et vakkert innslag i bybildet. Den er utsmykket med løvehoder som spruter vann ned i et basseng.

Et gammelt samlingssted

Loggiaen er en venetiansk bygning fra 1600-tallet som først og fremst ble brukt som samlingssted for adelsmenn, der fikk de nyheter lest opp for seg. I dag er Loggiaen rustet opp og det ligger et kunstutsalg her.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips til Kreta, Les mer og bestill ferien din til Kreta eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips til Kreta

Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Se alle reisetips til Kreta

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.