Plakias på Kreta

Fem grunner for å reise til Plakias

Vil du lære deg mer om det relativt ukjente feriestedet Plakias på sørsiden av Kreta? Les våre reisetips så ser du hvorfor du bør reise hit!

Bestill reise til Plakias >>

Les flere reisetips til Plakias

Stranden i Plakias Stranden i Plakias

Naturen

Det som kanskje best kjennetegner Plakias er det imponerende landskapet og naturen. Her møter du høye, rake fjellvegger, grotter, kraftige og frodige trær og vakre strender – perfekt for den som liker fotturer og naturopplevelser

Rolig, krystallklart vann

I Plakias er vannet krystallklart og takket være de omkringliggende klippene er vannet rolig og stille. Dette gjør at Plakias er en bra destinasjon for barnefamilier der de små kan plaske i vannet uten store bølger.

Genuin atmosfære

I Plakias unngår du de store turiststrømmene – her er stemningen rolig og avslappet, og du møter det greske hverdagslivet der småbåtene dupper i havna og lokalbefolkningen som står langs klippene og fisker. Samtidig er det et godt underholdningstilbud i byen, som f. eks. cocktailbarer med livemusikk.

Strandpromenaden

Langs den hyggelige strandpromenaden i Plakias er det mange restauranter og butikker. Fra promenaden smyger de slingrende gatene seg oppover og her finner du koselige små suvenirbutikker, kaféer og tavernaer. Om kvelden kan du slå deg ned ved en strandbar og nippe til en drink i solnedgangen.

Godt utgangspunkt

Vil du se mer av hva Kreta har å by på er Plakias det perfekte utgangspunktet! Ta dagsutflukter til bl. a. Prevelliklosteret, borgen Frangokastello, Knossos, Samariaravinen, Balos Lagunen og til den større byen Rethymnon med sin kilometerlange sandstrand. Også småbyene Mirthios, Spili og Agia Galini er vel verdt et besøk.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips til Kreta, Les mer og bestill ferien din til Kreta eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips til Kreta

Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Se alle reisetips til Kreta

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.