Plakias på Kreta

Fem grunner for å reise til Plakias

Vil du lære deg mer om det relativt ukjente feriestedet Plakias på sørsiden av Kreta? Les våre reisetips så ser du hvorfor du bør reise hit!

Naturen

Det som kanskje best kjennetegner Plakias er det imponerende landskapet og naturen. Her møter du høye, rake fjellvegger, grotter, kraftige og frodige trær og vakre strender – perfekt for den som liker fotturer og naturopplevelser

Rolig, krystallklart vann

I Plakias er vannet krystallklart og takket være de omkringliggende klippene er vannet rolig og stille. Dette gjør at Plakias er en bra destinasjon for barnefamilier der de små kan plaske i vannet uten store bølger.

Genuin atmosfære

I Plakias unngår du de store turiststrømmene – her er stemningen rolig og avslappet, og du møter det greske hverdagslivet der småbåtene dupper i havna og lokalbefolkningen som står langs klippene og fisker. Samtidig er det et godt underholdningstilbud i byen, som f. eks. cocktailbarer med livemusikk.

Stranden i Plakias

Strandpromenaden

Langs den hyggelige strandpromenaden i Plakias er det mange restauranter og butikker. Fra promenaden smyger de slingrende gatene seg oppover og her finner du koselige små suvenirbutikker, kaféer og tavernaer. Om kvelden kan du slå deg ned ved en strandbar og nippe til en drink i solnedgangen.

Godt utgangspunkt

Vil du se mer av hva Kreta har å by på er Plakias det perfekte utgangspunktet! Ta dagsutflukter til bl. a. Prevelliklosteret, borgen Frangokastello, Knossos, Samariaravinen, Balos Lagunen og til den større byen Rethymnon med sin kilometerlange sandstrand. Også småbyene Mirthios, Spili og Agia Galini er vel verdt et besøk.