Fakta – Plakias

Mat og drikke:

Det er flere restauranter med et stort utvalg, men typisk for tavernaene som ligger ved sjøen er fersk fisk og skalldyr, samt tradisjonell gresk mat. De fleste restaurantene ligger langs byens hovedgate ved sjøen. Prisene er Plakias er fortsatt ganske lave sammenliknet med større turiststeder på Kreta.

Transport t/r hotell:

Bussturen fra flyplassen i Chania eller Heraklion til Plakias tar ca.1 time og 40 minutter. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Stranden i Plakias er ca. en kilometer lang med vakker, grovkornet sand. Den er relativt langgrunn, og passer altså også godt for barn. Det er ingen vannsportstilbud på stranden. Prevellistranden ligger ca. 30 minutter unna med båt (avgang daglig t/r Plakias). I Damnonivika, som ligger ca. 20 minutters spasertur unna, er det mulighet for vannsport som vannski og windsurfing.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

Det finnes en nattklubb som heter Finikas Disco i Plakias (i hovedgaten).

Offentlig kommunikasjon:

Buss til Rethymnon et par ganger om dagen.

Aktiviteter:

Det finnes flere etablerte dykkesentre i Plakias. Det er også fine turstier i området. Den som er interessert i hesteridning, kan få både leksjoner for nybegynnere og fjell- og strandturer for mer erfarne ryttere.

Nyttig informasjon:

Det finnes ikke bank i Plakias.