Chania by på Kreta

Severdigheter i og omkring Chania by

Selve Chania by er full av severdigheter, men også i området rundt er det mye å se, som for eksempel Knossos og Therissoravinen. Her se du våre tips til 10 ting å gjøre mens du er i Chania!

Bestill reise til Chania by >>

Les flere reisetips om Chania

Havna i Chania by Havna i Chania by

Den venetianske havna

Chania by kjennetegnes av den vakre, gamle venetianske havna som kan dateres tilbake til 1300-tallet. I havna ligger restauranter og historiske bygninger som festningen, moskéen og fyret. Festningen er fra 1600-tallet og ble bygd av tyrkerne og benyttet som brakker under okkupasjonen. Moskéen heter Giali Tzamisi og her arrangeres det i blant kunstutstillinger. Fyret markerer innløpet til havna og ligger ved enden av piren, herfra er det en vakker utsikt over gamlebyen. På veien til fyret passerer du også Sankt Nikolaus bastionen, som var en del av Chanias forsvar mot piratangrep.

Kretas sjøfartsmuseum

Ta en tur innom Kretas sjøfartsmuseum i Chania og lær om øyas nesten 5000 år lange marine historie. Museet ligger ved inngangen til Firkas festning i den venetianske havna og er åpent alle hverdager.

Gå på marked i Chania by Marked i Chania by

Det arkeologiske museet i Chania

Det arkeologiske museet i Chania ligger bare et steinkast fra havna, i kirken i det venetianske klosteret St. Francis. Her kan du bli kjent med Chanias historie fra yngre steinalder frem til Romertiden.

Chanias markedshall

Markedshallen i Chania er en av byens mest besøkte steder. Her kan du kjøpe ferske, lokale råvarer og prøvesmake tradisjonelle produkter, noe som både de lokale og besøkende setter pris på. Selv om du ikke skal handle så er markedshallen perfekt for å se og oppleve atmosfæren blant fersk fisk, ost, krydder, nybakt brød, klær og sko.

St. Nicholas kirke

Kirken Agios Nicholaos i Chania er kjent som den ottomanske moskéen eller moskéen Ibrahum. Det er den eneste kirken i Hellas med et klokketårn og en minaret, og var i utgangspunktet en del av et romersk-katolsk kloster fra 1205.

Limnopoulis badeland

Ta med deg hele familien og tilbring en morsom dag i Limnopoulis badeland! Her er det gigantiske vannsklier, lazy river, barnebasseng og lekeplasser.

Knossos

Knossos er en av Kretas mest kjente severdigheter. Det imponerende palasset var hovedsete for Europas første høykultur, den minoiske kulturen, som plutselig forsvant cirka 1450 f.Kr.  Du kan bli med til Knossos på Apollos utflukt.

Klosteret Agia Triada på Kreta Klosteret Agia Triada

Monastery of Agia Triada

Monastery of Agia Triada, eller Tzagarolon som det også kalles, er ett av de mest imponerende klostrene på Kreta. Klosteret ligger omtrent 15 kilometer utenfor Chania på Akrotiri-halvøya.

Therissoravinen

Therissoravinen ligger i pittoreske omgivelser i nærheten av byen Therisso, omtrent 15 kilometer fra Chania by. Her møtes du av fantastisk vakker natur og den sjarmerende byen er også verdt et besøk. Ravinen ligger ved foten av De hvite fjellene (Lefka Ori), og de bratte fjellveggene lokker klatrere fra hele verden.

Fotturer på Kreta

Kretas magiske landskap er perfekt for en fottur, og en av de mest populære turene å ta er den gjennom Samariaravinen. Dette er Europas lengste ravine og munner ut ved stranden nede ved Det libyske havet på Kretas sørlige kyst. Les mer om fotturer på Kreta og andre sportslige aktiviteter her. 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Reiser til Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på både kjente og ukjente steder.

Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her