Fotturer og andre sportslige aktiviteter på Kreta

Sportslige aktiviteter og fotturer på Kreta

Kreta er det perfekte reisemål for deg som vil ha en aktiv ferie og et stort utvalg av aktiviteter. Fotturer på de mange fine turstier i et vakkert og variert landskap gjør Kreta til et populært reisemål. Det er enkelt å leie sykkel og oppleve øya på to hjul, mens de som foretrekker vannsport kan egne seg til windsurfing, kitesurfing, dykking, snorkling og havkajakk.

Bestill reise til Kreta >>

Les flere reisetips til Kreta

Fotturer på Kreta

Kretas natur egner seg særdeles godt for fotturer og over hele øya sprer et nett av kortere og lengre turstier seg. Er du interessert i en av de kortere turene er Stalos-turen et godt alternativ. Den begynner ved Marias Taverna i Kato Stalos og slutter ved Atrion Hotel i Agia Marina. Den er cirka 7 kilometer lang. Før du starter kan du ta turen innom vårt kontor i Kato Stalos så får du et kart og en veibeskrivelse. Les mer om fotturer på Kreta. 

Windsurfing på Kreta Windsurfing på Kreta

Liker du å sykle skal du definitivt gjøre det på Kreta. Mens du tråkker deg frem opplever du den vakre naturen og de koselige små byene. De fleste veiene egner seg godt for sykling og er ikke så trafikkerte. Et populært område å sykle i er Analipsi som ligger utenfor Hersonissos, der du sykler omgitt av velduftende olivenlunder.

Vannsport på Kreta

Ved Hersonissos på østre Kreta er forholdene perfekte for vindsport. Windsurfing og kitesurfing blir mer og mer populært på Kreta. Det er flere surfesentre der du kan ta timer eller leie brett. Vil du heller utforske livet under vannskorpen ligger forholdene godt til rette her. I det glassklare vannet kan nybegynnere og mer erfarne dykkere nyte snorkling og dykking. Dykkere med sertifikat kan bli med på guidede dykketurer fra stranden eller fra båt.

Flere aktiviteter

Fra en havkajakk opplever du kysten på en helt spesiell måte og kan komme til steder som du ellers ikke ville kommet til. Fjellklatring er gøy og en spennende måte å oppleve Kretas vakre natur på. Du er garantert storslagen utsikt. Spiller du golf så kan vi friste med Kretas eneste 18-hullsbane – The Crete Golf Club – utenfor Hersonissos. Den ligger vakkert til og anses å være en av Middelhavsområdets mest imponerende baner. Du kan leie golfkøller på plass.

Å ri er en fantastisk måte å oppleve den vakre naturen på. Om du vil prøve kan du ta turen til Zoraidas stall rett utenfor Georgioupolis. De har kurs for både nybegynnere og mer erfarne ryttere, og du kan velge å ri i gruppe eller alene.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Reiser til Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på både kjente og ukjente steder.

Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her