Ting å se og gjøre på Kalymnos

Kalymnos er nok mest kjent for sin produksjon av svamp, den utsøkte honningen og klatring, men denne øya har mer enn som så å by på. Besøk nonneklostret Agios Savvas som er en av Kalymnos mest interessante severdigheter, hils på "the Lady of Kalymnos" på det arkeologiske museet eller ta båten over til den lille rolige øya Telendos der tiden har stått stille. Her kan du lese mer om hva du kan finne på når du ferierer Kalymnos!

Agios Savvas Agios Savvas

Pothia

I Pothia på Kalymnos er det fint å ta en ettermiddagstur langs de smale gatene ovenfor havna. Her selges alt mulig rart i de mange små butikkene og du finner snart din egen favorittbutikk.

Fjellklatring på Kalymnos

For deg som vil ha litt ekstra spenning og magesug anbefaler vi en dag med fjellklatring på Kalymnos. Her er det mange fine steder å utøve sporten og vår og høst er det mange som kommer hit for å klatre.

Det arkeologiske muséet

Er du interessert i historie og gamle gjenstander er Det arkeologiske muséet i Pothia et godt tips. Se vakre antikke gjenstander som kan dateres helt tilbake til år 5300 f.Kr, der den mest imponerende gjenstanden er en stor bronsestatue av en kvinne fra 100-tallet f.kr. Statuen kalles "the Lady of Kalymnos" og ble funnet i havet utenfor Kalymnos 1994.

Dykkermuseet i Vlichada

Stavros, som er over 70 år gammel, har et langt og spennende liv å se tilbake på. I hele sitt liv har han dykket utenfor kysten sør på Kalymnos og alle hans funn kan du se i museet som ligger i Vlichada. Her er det blant annet koraller, fisker og gjenstander fra det minoiske riket.

Utsikt til øya Telendos Utsikt til øya Telendos

Agios Savvas

Oppe på fjellet ovenfor Kalymnos by vokter nonneklosteret Agios Savvas over den lille byen. Klosteret er nok den mest interessante severdigheten på øya og den tilhørende kirken er utrolig vakker dekorert fra gulv til tak. Klosteret er oppkalt etter helgenen Agios Savvas som sies å ha hatt evnen til å lege menneskers kramper og alvorligere sykdommer. Inne i kirken kan man se kisten hans som er av sølv.

Ta båten til Telendos

Er du ute etter ren stillhet og vil ta turen ytterligere noen årtier tilbake i tiden skal du ta båten over til Telendos. Du kan ta turen oppover fra badebyen Myrties og reisen tar kun fem minutter. Vel ute på øya venter en ro i ordets rette forstand og en tilværelse helt blottet for all type trafikk. På Telendos er det like rolig på dagtid som om natten.

Spiti Kalymnos

Er du nysgjerrig på hvordan livet artet seg i Hellas for 100 år siden kan du besøke det lille folkemuséet Spiti Kalymnos. Her har innbyggerne på Kalymnos hjulpet til med å samle inn gjenstander for å gjenskape et tradisjonelt gresk hjem. Det er også en liten butikk der de blant annet selger krydder fra øya.

Ena Frappe parakalo!

I Hellas har man alltid tid til en kaffe og hva passer vel bedre enn å ta ettermiddagskoppen i skyggen på en kafé i den lille havna i Kalymnos by. Bestill en klassisk frappé med litt melk og sukker og nyt den mens du ser båtene seile ut og inn av den lille havna.

Lei en scooter eller bil

Øya Kalymnos er større enn hva du skulle tro og å leie bil eller scooter en dag kan være en god idé om du vil se deg om. Man kan klatre opp i fjellet og bare nyte den fantastiske utsikten eller ta turen ned til den lille byen Vathis og spise velsmakende og prisgunstige fiskeretter i den koselige vika. I Vathis ligger også Sitrusdalen der de dyrker appelsiner og sitroner på et stort jordet.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.