Kalymnos

Klatring på Kalymnos

Med utmerket fjellkvalitet og mange kløfter og sprekker i fjellene er Kalymnos perfekt for klatring! På øya er det ikke mindre enn 2 700 klatreruter, og her arrangeres også ulike klatrefestivaler.

Det tørre klimaet gjør at man kan klatre året rundt, men høsten er likevel den beste perioden, med mindre risiko for regn. I tillegg har den en behagelig temperatur som gjør at man kan klatre hele dagen. På høsten er også vannet fortsatt varmt slik at man kan ta seg et avslappende bad etter klatreturen.
Les flere reisetips til Kalymnos

Hvor er det best å klatre?

Populære klatreområder er Odyssey, Grande Grotta, Kasteli, Symplegades Arhi og Spartacus. Du kan regne med at det er mye folk i høysesong! Vil du klatre i fred og ro pleier Galatiani å være et godt valg. Bor du i badebyene Myrties og Massouri på Kalymnos’ vestkyst har du et godt utgangspunkt. Det er gode klatremuligheter på hele øya og å komme seg til de østre og nordre delene tar en drøy halvtime med bil.

Alltid muligheter for klatring på Kalymnos Alltid muligheter for klatring på Kalymnos

Odyssey

Odyssey er en av de mest populære klippene å klatre i på Kalymnos, og består av vakre grå platåer av kalkstein blandet med bratte klipper. Her får du en klatretur av høy kvalitet, noe som gjør fjellet til en indikator på hvilket nivå klatringen på øya har. Den enkleste veien hit er å kjøre bil fra Massouri mot Kastelli og følge en liten grusvei opp mot fjellet.

Grande Grotta

Grande Grotta er en klippe som ligger ovenfor den lille byen Armeos. Den er egentlig delt i tre med ulike interessante formasjoner og klatreruter. Rutene starter i en sektor som kalles ”afternoon”, et navn den har fått siden den ligger i skyggen frem til ettermiddagen. Det er omtrent 20 ruter som har utgangspunkt herfra. Den enkleste måten å komme seg hit på er å starte på hotell Philoxenia i Massouri og siden følge den merkede veien opp.

Klatring på Kalymnos Klatring på Kalymnos

E.T

E.T er en av de nyere klatrerutene på Kalymnos og den er godt egnet for klatring på solfylte og varme ettermiddager. Klippen ligger rett ovenfor byen Metochi og byr på fantastisk utsikt over dalen og den tyrkiske kysten. Navnet har klippen fått da den på avstand ser ut som et stort hode, som ligner Steven Spielbergs skapning ”E.T”.

Arhi

Arhi er en av Kalymnos’ eldste klipper og var også den som var starten på øyas fantastiske klatrerykte. Her er det omtrent 37 ruter rundt den store grotta i midten av klippen. Enkleste måten å komme hit på er å starte i byen Arginonta og følge veien mot Skalia, etter omtrent 500 meter kjører du av veien og følger blåmarkeringene mot klippen. En kjøretur som tar omtrent 10 minutter.

Klatring på Kalymnos Klatring på Kalymnos

Spartacus

Litt høyere opp enn Grande Grotta ligger klippen Spartacus med fantastiske klatreruter mellom bratte og perforerte klipper. Takket være beliggenheten er det perfekt å klatre her om sommeren da solen ikke treffer fjellet før sent på dagen. Også denne nås enklest fra hotell Philoxenia i Massouri og siden følger du den merkede veien opp (omtrent 15 minutter fra Grande Grotta).

Klatrefestival på Kalymnos

Hvert år arrangeres en populær klatrefestival på Kalymnos og hit valfarter både nybegynnere og erfarne klatrere for å oppdage de beste klatreruterne og lære seg mer om sporten. Her kan du få klatre med de profesjonelle, klatre på havklippene med havet som sikkerhetsnett, ta klatretimer, bli underholdt med musikk og dans samt flere andre morsomme aktiviteter.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Finn den neste reisen din