Akropolis i Athen

Severdigheter i Athen

Hele Athen er som et museum fra Antikken, med severdigheter som Akropolis, Syntagmatorget og Hadrianusbuen. Her kan du lese mer om hvilke severdigheter i Athen du absolutt ikke må gå glipp av!

Bestill reise til Athen

Flere reisetips til Athen

Parthenon i Athen. Rester av Parthenon i Athen.

Akropolis

En reise til Athen er ikke komplett uten et besøk til Akropolis – Athens mest kjente severdighet, som også regnes som ett av de viktigste monumentene i verden. Ovenfor klippen Akropolis hviler tempelet Parthenon som kan ses nesten uansett hvor du befinner deg i byen. Parthenon og Akropolis er Athens symboler og de ble påbegynt allerede 450-330 f. Kr. Det var dog ikke bare Parthenon som ble bygd på Akropolis, her ligger også templene Erechtheion og Nikes tempel.

Akropolismuseet

Når du går omkring på Akropolis bør du ta en tur innom Akropolismuseet, som blant annet viser skulpturer, rester av Parthenon og en marmorstatue av en ung mann som skal være en av de tidligste marmorstatuene som er funnet. Museet har dessuten en behagelig luftkondisjonering som er et velkomment avbrekk fra heten oppe på Akropolis.

Zappeion

Zappeion er en pampete bygning i Athens nasjonalpark som benyttes for både offisielle og private møter og seremonier. I hagen er det flere vakre statuer. 

Panathinaikostadioen Panathinaikostadioen er et imponerende syn.

Panathinaiko stadion

Alle har vel fått med seg at Hellas er de olympiske lekers mor? Panathinaiko stadion er en av verdens eldste arenaer og var dessuten hovedarena under OL i 1886 – de første olympiske lekene i moderne tid! Arenaen er bygd av hvit marmor og har sitteplasser til 45 000 tilskuere. Fra arenaen har du en unik mulighet til å ta flotte bilder av Akropolis, Parthenon, Nasjonalparken, Zeustempelet, Zappeion og Lykabettosfjellet – på ett og samme foto!

Dionysosteateret

Hva er vel et besøk i Athen uten å se et amfiteater? Ved bunnen av Akropolis ligger Dionysosteateret – verdens eldste amfiteater som ble bygd i 300 f. Kr. Dionysosteateret sies å være det greske dramaets vugge og her spilte de blant annet stykker fra Sofokles og Aristofanes. Teateret var dessuten gigantisk og tok nesten 15 000 tilskuere!

Mitropolis

Athens katedral Mitropolis er et landemerke i byen og er den første kirken som ble bygd etter Hellas' selvstendighet.

Hadrianusbuen Hadrianusbuen skulle skille det nye Athen fra det gamle Athen.

Syntagmatorget

Syntagmatorget ligger i hjertet av Athen og er kjent for vaktskiftet som er populært blant turister. Når du er der bør du ta en guidet tur i parlamentet, et stille minutt ved den ”ukjente soldats grav” – tilegnet alle grekere som falt for sitt hjemland, se på vaktskiftet og ta en tur i skyggen av trærne i den frodige nasjonalparken.  

Zeustemplet

Mitt i Athen tårner det imponerende Zeustempelet, et monument som det tok 700 år å bygge. Som navnet antyder ble tempelet bygd til ære for de olympiske gudenes far Zeus og prosjektet ble påbegynt cirka 500 f. Kr. I dag er bare 15 av de 104 opprinnelige kolonnene igjen, men det holder for å forstå tempelets imponerende størrelse.

Hadrianusbuen

130 e. Kr bestemte den romerske keiseren Hadrianus at det skulle skapes et symbol for å skille det gamle greske Athen fra nye romerske Athen – resultatet ble Hadrianusbuen. Ved siden av buen, som vender vestover kan man den dag i dag lese ”dette er Athen, Theseus gamle by” og på den andre siden står det ”dette er Hadrianus' by, ikke Theseus'”.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona