Parlamentet i Athen

Å gjøre i Athen

Ta en tur opp til Athens vakre utkikspost, stikk ned til havet i Vouliagmeni eller spis middag på trappen som fører opp til Akropolis. Sjekk våre reisetips og planlegg ditt Athen opphold!

Bestill reise til Athen

Flere reisetips til Athen

Athen er full av sjarmerende bydeler. Athen er full av sjarmerende bydeler.

Monastiraki

En kort spasertur fra Syntagmatorget ligger Monastiraki, et område som med masse liv og røre. Navnet betyr ”lite kloster” og er kjent som Athens bruktmarked-område med mengder av butikker som selger alt fra suvenirer til greske delikatesser. Slå deg ned med en god souvlaki etter shoppingen, og bare nyt atmosfæren.

Plaka

Athens eldste bydel heter Plaka, og ligger rett nedenfor Akropolis. Plaka ble til da Athen kun hadde 7000 innbyggere og det var her athenerne skapte sine første hjem. Utrolig nok står det aller første huset fremdeles her og liger i gata Adrianou! I dag er dog Plaka mer enn den eldste bydelen, her er det flust av restauranter, butikker, kaféer og vakre ruiner fra Athens romerske epoke.

Ermou street

Er du sugen på en skikkelig shoppingrunde skal du ta turen til Ermou street, Athens største og mest folkerike shoppinggate. Ermou street starter ved Syntagmatorget, går gjennom Monastiraki og ender i området Gazi. Langs shoppinggata ligger internasjonale butikker og er det perfekte stedet for den som vil unne seg litt ekstra.

Museum i Athen

 

Akropolismuseet

Når du vandrer rundt på Akropolis bør du ta turen innom Akropolismuseet, som blant annet viser skulpturer, rester av Parthenon og en marmorstatue av en ung mann som skal være en av de første marmorstatuene som ble funnet. Muséet har en behagelig luftkondisjonering som er en velkommen pause fra heten oppe på Akropolis.

Det arkeologiske museet i Athen

Hellas’ største samling av antikke funn finner du på Det arkeologiske museet i Athen. Her har de samlet gjenstander fra Hellas’ 3000 år gamle historie, med alt fra skulpturer og vaser til mynter og andre skatter. Avslutt besøket med en kaffe i museets vakre hage med sitron- og oliventrær.

Goulandris museum

Er du kunstinteressert skal du besøke Goulandris museum der verk fra blant annet Picasso, Monet, El Greco og Pollock stilles ut. 11 etasjer av ren lykke for den som elsker kunst!

Museum of Cycladic Art

Har du vært på ferie på en av øyene i Kykladene er museet Museum of Cycladic Art vel verdt et besøk. Museet har en imponerende samling av artefakter fra Kykladene og den antikke kulturen, med spesielle opplevelser for både barn og eldre.

Vouliagmeni utenfor Athen Vouliagmeni utenfor Athen

Lycabettus

Athens beste utkikkspost er Lycabettus! Lycabettus er Athens høyestliggende punkt med sine 273 meter over havet. På toppen av åsen ligger kapellet Agios Georgios, en liten kafé med enklere retter og den elegante restauranten Orizondes Lykavituo. Den enkleste måten å komme seg opp dit på er med taubanen som går hver halvtime, men føler du seg litt ekstra sprek kan du gå til toppen på cirka 20 minutter.

Vouliagmeni

Trenger du en pause fra Athens hete og har lyst på et bad kan du ta turen til den vakre lille byen Vouliagmeni, cirka 2 mil sør for Athen. Denne lille byen ligger i den Saroniske bukta og er kjent for sine strender og eksklusive strandklubber. Det er hit Athens jet-settere tar turen om sommeren, og her bytter klubbene innredning hver sesong!

Evia

Har du god tid i Athen og er litt lei av å vandre rundt i storbyen så kan du faktisk oppleve litt gresk øy-liv også. Den vakre øya Evia ligger bare en døy time fra Athen og er virkelig verdt et besøk, du kan komme dit med buss, tog eller bil da det er fastlandsforbindelse. Evia er Hellas’ nest største øy etter Kreta men har ikke egen flyplass og det er Athens flyplass som er nærmest. På Evia opplever du det genuine Hellas, hit kommer athenerne i helgene og på ferie når de vil slappe av og komme bort fra storbystresset. Her venter fine strender, vakre omgivelser, koselige byer og for den aktive finns er det flere herlige turstier å utforske på øya.

 


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona