Istanbul

Byer og steder i Tyrkia

Med sin fascinerende historie og fantastiske natur har Tyrkia flere interessante byer og steder som er vel verdt et besøk. I metropolen Istanbul kan du besøke en basar med over 4000 butikker, oppdag den koselige kystbyen Çirali eller spasere gjennom Kemers appelsinlunder. Her kan du lese våre tips om vakre byer og steder i Tyrkia!

Betsill reise til Tyrkia >>

Se flere reisetips

Havna i Antalya

Antalyas gamle bydel

Ovenfor Antalyas havn finner du de koselige kvartalene i gamlebyen, som kalles Kaleici. Her kan du gå langs de små gatene med sjarmerende kaféer og restauranter ligger side om side med butikker og utsiktsplasser. Slå deg ned på et tehus og nyt en kopp og den fine utsikten over havna og havet.

Rolig kystby

En smal vei snor seg ned mot havet til den sjarmerende lille kystbyen Çirali. Her råder freden og du befinner deg langt fra turistbyenes ståk. Byen har noen få pensjonat, enkle utleiehytter og et fåtall genuine restauranter. Her finnes også en lang steinstrand der du kan koble av helt uforstyrret. Om du vil se deg om ligger severdigheter som Olympos og Yanartas i gangavstand. Çirali ligger cirka 7 mil fra Antalya og for å komme hit er det enklest å kjøre bil.

Kemer er en fargerik ferieby der luksusyachter, seilbåter og gode restauranter ligger om hver andre i den moderne marinaen.

Kemer

Vil du går blant velduftende appelsinlunder, sølvglinsende olivenlunder og pinjekledde fjell så er Kemer et sted det er vel verdt å besøke. I sin tid var det en fiskerlandsby men er i dag en fargesprakende ferieby der luksusyachter, seilbåter og velsmakende restauranter ligger om hverandre i den moderne marinaen. Vil du se mer enn Kemer så benytt muligheten og ta et skjærgårdscruise rundt området. Da får du blant annet se den gamle byen Phaselis og fjellet Olympos med den evige ild.

Ta flyet til Istanbul

Istanbul er metropolen der øst møter vest! Her er det mengder av ting å se og oppleve, og flere verdenskjente severdigheter. Den blå moskéen med sin fabelaktige kupol og sine seks minareter er absolutt ett av Istanbuls fremste trekkplaster. Den grå utsiden er det totale motstykket til moskéens vakre interiør med de vakre blå mosaikkflisene. Hagia Sofia var i flere århundrer verdens største kirke og ble på 1500-tallet omvandlet til moské. I dag er den et museum der du kan se vakker mosaikk og fine veggmalerier. Den store basaren rommer over 4000 butikker og her får alle garantert mettet sitt shoppingbehov. Til Istanbul kommer du enklest med innenriksfly. Fra Gazipasa og Antalya går det flere fly om dagen.  

Kappadokia

Eventyrlige Kappadokia

Vil du oppleve noe helt annet kan en reise til Kappadokia anbefales. I flere millioner år har landskapet vokst frem ved hjelp av vind, regn, sjøer og elvestryk og skapt vakre klippeformasjoner og utgravinger i fjellet. Landskapet symboliseres kanskje mest av alle de fargerike varmlufts-ballongene som sakte stiger i gryningen og skaper en magisk stemning, både fra oppe i høyden og nede på bakken.

Den siste tiden har Kappadokia blitt en av Europas mest unike treningsdestinasjoner. Landskapet er perfekt for både vandring og terrengsykling, og utsikten og roen legger forholdene til rette for styrkende yogaøkter.