Ting å gjøre i Praha

Ting å gjøre i Praha

Med sin tusenårige historie har det utviklet seg et rikt museumstilbud i Praha, mange vakre områder å oppdage og herlige tradisjoner du som turist kan prøve. Her ser du våre beste tips til ting å gjøre mens du er i Praha!

Bestill reise til Praha >>

Les flere reisetips

1. Gamlebyen i Praha – Staré Město 

Et "must" i Praha er å spasere i den gamle bydelen Staré Město. En gang i tiden var dette hovedsentrum i Praha, til man på 1300–tallet utvidet sentrumskjernen til den nyere bydelen Nové Město. Mest kjent i Staré Město er det store torget som ofte beskrives som et av verdens vakreste torg og dateres helt tilbake til 1000–tallet. Her er det helt bilfritt og torget omkranses av historiske bygg. Blant dem finnes du barokkirken St. Nikolaus, Týnkirken og den store klokken, Pražský Orloj, fra middelaldertiden som kan ses på veggen av det gamle rådhuset.

2. Gå på spa i Praha

Tsjekkia er kjent for å være et yndet reisemål for dem som liker å gå på spa. I Tsjekkia finnes det nemlig mange naturlige og mineralrike kilder som gjør at det har oppstått mange spa– og behandlingssteder. I Praha finnes det ikke så mange naturlige kilder, men det finnes mange hoteller som fører den tsjekkiske spa-arven videre med flotte spafasiliteter.

Nasjonalmuseet i Praha Nasjonalmuseet i Praha

3. Prahas Nasjonalmuseum - Národní Muzeum

Nasjonalmuseet er delt inn i fire områder, det historiske museet, det tsjekkiske museet for musikk, nasjonalbiblioteket og museet for afrikansk, asiatisk og amerikansk kultur. Museet ligger i en vakker bygning i nyrenessansestil og fungerer også som en konserthall på kveldene. Åpningstider og priser finnes på hjemmesiden

Adresse: Václavské nám. 1700/68, Praha

4. Det Jødiske Kvarter

Det Jødiske Kvarter i Praha er vel verdt et besøk med sin mektige historie! Man tror at de første jødene flyttet til dette kvarteret på 900–tallet. I en periode hadde kvarteret en egen mur som separerte dem fra resten av byen. Kvarteret har en sørgelig historie med forfølgelse og fattigdom. Det finnes mye å se her, synagogen, muren og den jødiske kirkegården for å nevne noe. 

Vil du lære mer om de ulike bydelene i Praha? Ta en titt her!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.