Bydeler i Praha

Bydeler i Praha

Sentrale Praha kan deles opp i fem ulike bydeler: Gamlebyen (Stare Mesto), Nye byen (Nove Mesto), Lille byen (Malá Strana), Jødiske Kvarter (Josefov) og slottsklippen (Hradcany).

1. Gamlebyen i Praha – Stare Mesto

Stare Mesto opptar hele området som går mellom Vltavaelven (byelva), Karlsbroen og Vaclaplassen. Her blandes smale, mørke gater med kirker og palass. Det vakre torget i Prahas gamleby. Staromestske Namesti, er det eldste torget i hele byen. 

2. Lille byen – Malá Strana

Malá Strana bydelen mellom slottet og elven. Dette området beskrives ofte som det mest sjarmerende i Praha, med pastellfargede hus, barokkbygninger, koselige hager og slitne brosteiner. Malá Strana er bygget omtrent om en labyrint – gå deg vill i gatene og bare nyt!

3. Praha Sentrum  – Nove Mesto

Den nyeste delen av Praha sentrum er Nove Mesto, som også betyr den nye byen. Her finner du en drøss med restauranter, butikker og utesteder. De mest kjente gatene i denne bydelen er Na Prikope og Narodni Trida.

4. Slottsklippen – Hradcany

Ovenfor elven Vltava ligger området Hradcany hvor du finner den flotte slottsklippen. Oppe på en høyde ligger Det Kongelige Slottet og St. Veitskatedralen med sin fantastiske utsikt. Området er storslagent og vel verdt et besøk! 

5. Jødiske Kvarter – Josefov 

Ett av Prahas mest eksklusive kvarter er det som en gang i tiden var en jødisk ghetto. Bydelen ligger mellom gamlebyen og elven Vltava. Josefov består av vakre boulevarder i Art Noueau-stil, luksuriøse butikker og fine hus. Avlegg et besøk i den gamle jødiske kirkegården og besøk en av de mange synagogene som finnes her!

Mala Strana i Praha