Bydeler i Praha

Bydeler i Praha

Sentrale Praha kan deles opp i fem ulike bydeler: Gamlebyen (Stare Mesto), Nye byen (Nove Mesto), Lille byen (Malá Strana), Jødiske Kvarter (Josefov) og slottsklippen (Hradcany).

Bestill reise til Praha >>

Les flere reisetips

1. Gamlebyen i Praha – Stare Mesto

Stare Mesto opptar hele området som går mellom Vltavaelven (byelva), Karlsbroen og Vaclaplassen. Her blandes smale, mørke gater med kirker og palass. Det vakre torget i Prahas gamleby. Staromestske Namesti, er det eldste torget i hele byen. 

2. Lille byen – Malá Strana

Malá Strana bydelen mellom slottet og elven. Dette området beskrives ofte som det mest sjarmerende i Praha, med pastellfargede hus, barokkbygninger, koselige hager og slitne brosteiner. Malá Strana er bygget omtrent om en labyrint – gå deg vill i gatene og bare nyt!

Mala Strana i Praha Mala Strana i Praha

3. Praha Sentrum  – Nove Mesto

Den nyeste delen av Praha sentrum er Nove Mesto, som også betyr den nye byen. Her finner du en drøss med restauranter, butikker og utesteder. De mest kjente gatene i denne bydelen er Na Prikope og Narodni Trida.

4. Slottsklippen – Hradcany

Ovenfor elven Vltava ligger området Hradcany hvor du finner den flotte slottsklippen. Oppe på en høyde ligger Det Kongelige Slottet og St. Veitskatedralen med sin fantastiske utsikt. Området er storslagent og vel verdt et besøk! 

5. Jødiske Kvarter – Josefov 

Ett av Prahas mest eksklusive kvarter er det som en gang i tiden var en jødisk ghetto. Bydelen ligger mellom gamlebyen og elven Vltava. Josefov består av vakre boulevarder i Art Noueau-stil, luksuriøse butikker og fine hus. Avlegg et besøk i den gamle jødiske kirkegården og besøk en av de mange synagogene som finnes her!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.