5 attraksjoner i Praha du ikke må gå glipp av

5 attraksjoner i Praha

I Praha er det mye å finne på og ikke minst mange attraksjoner og severdigheter å besøke. Her gir vi deg tips til 5 attraksjoner i Praha som du ikke bør gå glipp av!

Bestill reise til Praha >>

Les flere reisetips

Mala Strana Mala Strana

1. Hradčany med Prahaborgen

Bydelen Hradčany er et selvsagt høydepunkt mens du er i Praha. Hradčanys største turistattraksjon er Prahaborgen, som anses å være verdens største eldgamle slottsområde. Det blir raskt klart når du spaserer rundt i området at det er mye mer enn bare et slott. Her finner du også fem vakre hager, fire kirker og like mange palass i én og samme borg!

Mest kjent er St. Vitus Katedralen, i gotisk stil, som kanskje er Prahas mest kjente attraksjon forutenom broene. I Hradčany ligger også Den Gyldne Gate, eller Zlatá Ulička som den heter på tsjekkisk – en sjarmerende brosteinsgate med lave trehus hvor Franz Kafka bodde en gang i tiden. 
 

Zizkov i Praha Zizkov i Praha

2. Mektig utsikt og god øl på Petrinåsen

Spaserturen opp den bratte bakken til Petrinåsen setter virkelig i gang melkesyren, men vel fremme belønnes du med en fantastisk utsikt over Praha. Kullen ligger 318 meter over byen – med andre ord er dette et obligatorisk fotostopp! På Petrinåsen ligger hagen Petřín Gardens (Petřínské sady) og utkikkstårnet Petřín Observation Tower, som du mot en liten sum kan klatre opp i. Tårnet er bygget som en mini-kopi av Eiffeltårnet og har 299 trappetrinn til toppen. 

Mens du er i øl-byen Praha bør du besøke et bryggeri. Ved Petrinåsen ligger The Strahov Monastic Brewery som hører til et kloster fra 1200-tallet. Her kan du ta en herlig pause i den lille og koselige bakgården med en god øl og noe å spise til en rimelig penge. Se også våre beste øltips i Praha her.

3. Žižkov – det bohemske Praha

Hvis du vil se hvor lokalbefolkningen i Praha henger – hopp på trikken og dra til Žižkov! Žižkov er et lite trendy område med bratte bakker og slyngende gater. Før i tiden var Žižkov et sterkt feste for kommunistpartiet, mens det i dag er et levende område med sjarmerende puber, gallerier og butikker. Takket være den store mengden studenter som bor her er prisene lavere enn Prahas bykjerne. Planlegg minst et par timer her!

Malá Strana Malá Strana

4. Malá Strana – "den lille siden"

Kjært barn har mange navn, og bydelen Malá Strana i Praha er intet unntak. Den kalles også Lesser town, eller oversatt den norsk "den lille siden". Malá Strana ligger på den ene siden av Karlsbroen, med gamlebyen på den andre. Området passer godt for deg som ønsker å bo i roligere omgivelser og koselige nabolag, men fremdeles ha nærhet til fornøyelser. 

I Malá Strana, som er en av den eldste delen av Praha, myldrer det av vakker arkitektur fra både barokken og renessansen, palass og gotiske kvarter. Løft blikket mens du vandrer rundt her – det finnes mange fine husfasader, vinduer, tak og andre detaljer! Kjøp med souvenirer hjem fra shoppinggaten Mostecká Street, ta deg noe kaldt å drikke på en uteservering ved elven eller nyt en rolig stund i de grønne parkene Kampa eller Wallenstein. 

5. Jødiske Kvarter

Det Jødiske Kvarteret i Praha ligger i bydelen Josefov. Her ligger seks synagoger og verdens eldste jødiske kirkegård. På 1000-tallet bosatte mange jøder seg her og det var under mange århundre kjent som en ghetto. I dag er det et levende museum som er fylt med tettbygde hus, koselige brosteinsgater og en sterk historie på det jødiske museet. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.