Øl i Praha

Øl i Praha

Tsjekkia er fødelseslandet til mange kjente ølsorter, som for eksempel Staropramen og Starbrono. Praha kan virkelig beskrives som en ordentlig øl-by! Her kan du utforske det meste innen ølverdenen – besøke bryggerier, gå på museum, ølsmaking og mye mer!

Bestill reise til Praha >>

Les flere reisetips

Ølmuseum

Vil du lære deg mer om ølets historie i Praha er øl-museet Muzeum Piva perfekt. Fordelt på to etasjer forteller museet historien om hvordan ølproduksjonen har vært i Tsjekkia og hvordan landet har blitt en av verdens største ølprodusenter. I inngangsavgiften er prøvesmaking inkludert. Museet ligger på Husova 7. 

Ølsmaking i Praha

Med sin forkjærlighet for øl finnes det et drøss av steder som tilbyr ølsmaking og egne ølturer. Mange bryggerier i Praha tilbyr også prøvesmaking, mens du på en øltur går med en guide fra pub til pub. 

Ølhall i Praha Ølhall i Praha

Prahas beste ølhaller

Ølhallene i Praha er puber i ulik størrelse og slag. Ofte finnes det et lite bryggeri knyttet til ølhallen. Hele Praha kryr av ølhaller og du finner lett din egen favoritt, men her er noen av våre favoritter. Best Pilsner Urquell får du på Zlatehy Tygra, som bare serverer denne ølsorten. U Hrocha er en liten ølhall med lave priser og få turister. U Fleků sies å være den eldste ølhallen i Praha. På restauranten Vytopna serveres øl med små tog. Når du er ferdig med ølen din setter du glasset enkelt på et lokk som så kjører i vei med det. 

Gå på øl-spa

For mange er et ølspa kanskje litt fjernt, men høres dette ut som en drømmeopplevelse for deg, så finnes det faktisk et par ølspa i Praha! Her bader du i øl og drikker godt. Bernard, Pivní Lázně og Beer Spa er tre ølspa som er verdt et besøk. 
 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.