Ting å gjøre i Palma

Severdigheter i Palma

Palma er Mallorcas fantastiske hovedstad som byr på mange vakre severdigheter som for eksempel La Seu, L'Almudaina og Castell de Bellver. Her er det mange ting å gjøre; vandre rundt i de små koselige gatene, dra på museumsbesøk eller kanskje et arabisk bad kan friste? Her har vi samlet våre beste tips til severdigheter og ting å gjøre i Palma!

Bestill reise til Palma her >>

Flere reisetips til Palma

Slottet Bellver

Bellver betyr utsikt på katalansk og fra toppen av slottet har du en fantastisk panoramautsikt over fjellene, havet og Palma by. Men det er ikke bare utsikten som gjør Castell de Bellver så fantastisk. Den annerledes runde arkitekturen er veldig spesiell og er ett av de første eksemplene på 1300-tallets militære arkitektur. Slottet har tre tårn som ble brukt til å holde utkikk etter fiender, og vinduene er små for å unngå pilene fra fiendens armbrøster. De nedre delene av slottet ble brukt helt frem til 1915 som fengsel. På området finnes det også et fint museum med blant annet skulpturer, våpen fra middelalderen, mallorkinsk keramikk og lamper. Slottet er åpent fra mandag til lørdag mellom kl. 8.00-20.00, samt søndag fra kl. 10.00-19.00. 

Katedralen La Seu

Palmas desidert vakreste og mest imponerende bygning er den store gotiske katedralen La Seu. Den ble bygget i 1230, over en arabisk moské. Det sies at den ble bygget som et symbol for makten og rikdommen blant Mallorcas kristne erobrere. Bygningen er utsmykket med et av verdens største rosettformede vinduer i farget glass, og katedralens fasade har imponerende utsmykninger på alle sidene av bygget. Det er også et museum hvor du kan se noen av La Seus tidligere altertavler og mektige barokk lysekroner. Drt velkjente arkitekten Gaudí har også et verk inne i katedralen. La Seu er åpen hver dag fra kl.10.00-17.30.

L'Almudaina

Midt i mot Palmas katedral ligger palasset L'Almudaina. Det er bygget i en blanding av gotisk og morisk stil, med arabiskinspirerte vinduer og middelalder tårn. Palasset er i dag blant annet anvendt av den spanske kongen. Åpningstider: mandag til fredag fra kl. 10.00 til 17.45, samt lørdag fra kl. 10.00 til 13.15. 

Katedralen La Seu i Palma

La Lonja

La Lonja er den gamle handelsbørsen i Palma, men det er også navnet på hele området rundt bygningen. Her er det massevis av koselige tapasrestauranter og trange smug å spasere rundt i. Går man ned mot vannet kommer man til Palmas promenade, Paseo Maritimo, som går gjennom hele byen helt ned til sjøen. Her finner du markeder, butikker, restauranter og barer. I havna kan man se enorme cruiseskip og luksusyachter som legger til her. 

Miros museum

Kunstneren Joan Miró ble født i Barcelona, men han bosatte og giftet seg på Mallorca i 1956. Etter hans død i 1983 ble huset hans i Palma til et kunstsenter og museum. Mirós malerier er kjent for å ha fargerike farger og lekfulle former. På museet kan du se flere fantasifulle skulpturer, lerretmalerier og store veggmalerier. Museet er åpent tirsdag til lørdag fra kl. 10.00 til 19.00, samt søndag fra kl. 10.00 til 15.00. 

Arabiske bad

Noen av de få levningene som finnes igjen på Mallorca etter de arabiske erobrerne, maurerne, er de arabiske bad som ligger bak Palmas katedral. Dette var badehus med tilhørende vakre hager. Åpningstidene er fra kl. 09.30 til 20.00.