Utflukter i Barcelona

Utflukter i Barcelona

Barcelonas strender fylles fort opp i sommermånedene, og når du har krysset av på turiststedene som La Rambla og La Sagrada Familia kan en herlig dagsutflukt være morsom og varierende. Her har vi samlet noen fine dagsturer i og omkring Barcelona som passer for de fleste, uansett om du reiser med vennegjengen eller familien.

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

Montserrat Montserrat

Montserrat

En passe dagsutflukt fra Barcelona ligger naturområdet Montserrat, med flotte fjelltopper, kloster fra 800-tallet og en utsikt som strekker seg helt til Mallorca i klarvær. Det sies at at de spennende formasjonene på klippene skal ha inspirert Gaudí når han skapte sine kjente byggverk. Santa Maria de Montserrat er et benediktinerkloster med cirka 80 munker. Her finnes det en musikkskole med et svært berømt guttekor. Hver dag synger koret Mariahymnen i klosterkirken, bortsett fra på lørdager da den synges av munkene. I klosterkirken finnes blant annet den svarte Madonnaen, Katalonias skytshelgen, sittende med sitt barn. Legenden sier at Madonnaen satt her lenge før munkene bestemte seg for å bygge klosteret. Siden det ikke gikk å flytte Madonnaen måtte de bygge klosteret rundt henne. Fra Barcelona tar du linje R5 mot Manresa og går av på enten Aeri Montserrat eller Monistrol Montserrat. Fra Aeri Montserrat går det en taubane opp til klosteret og fra Monistrol Montserrat er det en skinnegående kabelbane.

Ocata

Kjenner du for å besøke en avsidesliggende strand mot de folksomme i Barcelona? Mange likesinnede drar da til Sitges eller Badalona. Et annet tips er strendene i havnebyen El Masnou nord for Barcelona. Byen har to strender, den litt mindre Platja del Masnou og Ocata som er veldig bred. Havet er langt klarere enn i Barcelona, og også her finner du strandselgere – selv om de er langt færre enn på de andre strendene.

Mellom strendene ligger El Masous havn hvor du finner hyggelige restauranter som serverer tapas eller fersk fisk rett fra grillen. For å ta deg til El Masnou tar du toget fra Placa Catalunya eller Estacion del Nord. Reisen tar cirka 20 minutter og krever en billett som gjelder for to soner.

Se også flere av våre favorittstrender utenfor Barcelona her.

Port Aventura Park Port Aventura Park

Port Aventura Park

Skal du til Barcelona med barn eller selv er begeistret for karuseller? Da bør du planlegge en dag i Port Aventura Park i Tarragona. Parken er kategorisert som en av verdens beste og er kjent for å lokke til seg adrenalinsøkere. Parken har flere berg- og dalbaner som består av flere looper og høye hastigheter.  Port Aventura er delt inn i fem ulike verdener: Mexico, Middelhavet, Kina, Polynesia og Ville Vesten. Hver del preges av egen arkitektur, mat, underholdning og attraksjoner. Parken har i tillegg flere parader og show daglig, i tillegg til et stort mangfold av restauranter og shopping. Et stort badeland, Caribe Aquatic Park, med 16 vannattraksjoner er også inkludert i parken. For å skape en karibisk atmosfære har parken over 50 ulike plantesorter og palmer. Port Aventura har sin egen togstasjon på linje R-16, med avganger en gang i timen fra Barcelonas sentrum.

L’Aquarium de Barcelona

Et besøk på Barcelonas akvarium passer for både voksne og barn. Akvariet ligger i havnen og er lett å finne mellom La Rambla og Rambla del Mar. Akvariet har hele 35 akvarier og har en av verdens beste samlinger av skapninger fra Middelhavet, i tillegg til havdyr fra Rødehavet og The Great Barrier Reef i Australia. Totalt finnes det 11 000 havsarter fra cirka 450 dyrearter. Et av de heftigste og mest populære akvariene er en 80 meter lang tunnel der du kan gå igjennom samtidig som haier svømmer over deg. Har du dykkersertifikat kan du få svømme med haiene.

La Roca Village

Klar for å shoppe? Men samtidig ikke brenne av hele reisebudsjettet på nye klær? Da anbefaler vi en tur til La Roca Village. 40 kilometer utenfor Barcelona ligger en liten by med over 130 butikker og outletbutikker. Merker som Gucci, Armani, Ralph Lauren, Hugo Boss, Versace, Ray Ban – listen er lang, og alle finner du her. Sulten stagges av flere restauranter og og caféer å velge mellom. Her har du selvsagt gratis WiFi. Behøver du hjelp til shoppingen kan du leie deg en "personal shopper" som gjør jobben for deg. Å ta seg hit gjøres enklest med deres egen Ekspressbuss eller med tog fra Barcelona Sants.

Girona Girona

Girona

Girona er den største byen i nordlige Katalonia og er vel verdt et besøk. Ca. 1,5 time fra Barcelona med tog venter en middelalderby, massevis av historiske severdigheter og en vakker elv som det er lett å drømme seg bort ved. Den gamle bykjernen heter Barri Vell og det er her mange av severdighetene ligger. 

Fans av tv-serien Game of Thrones vil trives godt i Girona! Her ble mange scener spilt inn, blant annet fra trappene av Gironas katedral. Katedralen er også byens mest populære attraksjon. Den ble påbegynt på 1000–tallet og beskrives som et prakteksemplar på spansk-gotisk arkitektur. Inne i katedralen finnes også verdens bredeste midtskip i gotisk stil, med sine drøye 23 meter i bredden og 34 meter høyt.

En annen kjent severdighet i Girona er det gamle jødiske kvarteret – El Call. Fra 1200–tallet frem til 1492 var Girona en viktig plass for det jødiske samholdet og det finnes mange spor fra denne tiden den dag i dag.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.