Pinchosbarer i Barcelona

Pinchosbarer i Barcelona

Noe du finner mye av i Barcelona er pinchosbarer. De ser egentlig ut som hvilken som helst bar, men forskjellen er at bardisken er fylt med ti til hundretalls pinchos! Ofte inngår en pincho om du bestiller noe å drikke, og har en god pris på rundt 1 til 2 euro. 
 

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

Pinchos forveksles lett med tapas, men forskjellen mellom de to er at pinchos ofte serveres på en brødbit med en tannpirker igjennom. Ordet pincho kommer av at den har en pincho gjennom seg – som betyr en pigg eller tagg på spansk. Her er noen av våre favoritt pinchosbarer i Barcelona!
 

Pinchos i Barcelona Pinchos i Barcelona

1. Els Pinxus, Gracia

Bare et par hundre meter fra metrostasjonen Gracia ligger populære Els Pinxus. Her kan du både spise tapas og pinchos, avhengig av hvor sulten du er. Det er ikke altfor mange turister i dette området, noe som gjør at stemningen på Els Pinxus føles som å klatre inn i en spansk stue. Det er en noe høy prisklasse her, men maten smaker så fantastisk!

Adresse: Carrer de Marià Cubí, 81

2. Maitea Taberna, Eixample

Maitea Taberna er en klassisk pinchosrestaurant. Her bestiller du pinchos helt til du er mett, hvor man så teller over hvor mange tannpirkere du har på tallerkenen og betaler deretter! Maitea Taberna er svært populært blant lokalbefolkningen. Restauranten er sparsomt innredet med tremøbler og det finnes over 100 ulike typer pinchos på menyen, varme som kalde.

Adresse: Carrer de Casanova

3. El Xampanyet, El Born

Et steinkast fra Picasso-museet ligger pinchosrestauranten El Xampanyet. Restauranten har holdt åpent helt siden 1929 og eies i dag av samme familie. Inne er det er lite, trangt og du kan regne med at du må stå i kø for å få bord – men det er det absolutt verdt! El Xampanyet har sin egen cava, som du må prøve!

Adresse: Carrer de Montcada, 22

4. Euskal Etxea Taberna, El Born

Euskal Etxea Taberna er en skjult perle oppdelt i to deler her kan du velge mellom å spise og drikke i pinchos-delen eller i tapasrestauranten. På Euskal Etxea koster pinchos rundt 2 euro per stykk, men dette regnes ut når du er ferdig å spise og teller antall tannpirkere på tallerkenen før du betaler i disken.

Adresse: Placeta de Montcada, 1

5. Rosal 34, El Poble-Sec

Rosal 34 er en familierestaurant som har gått i arv, hvor du serverer deg selv blant det store utvalget av pinchos. Pinchos koster fra 1 euro og oppover. Her venter hyggelig personale, spansk innredning og en herlig miks av turister og lokalbefolkning.

Adresse: Carrer de Roser, 34 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.