Fakta – Puerto de Soller

Mat og drikke:

En toretters middag koster ca. 230 kroner pr. person; en øl koster ca. 40 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til våre hotell i Puerto de Sóller tar det ca. 30 min. med buss. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Ekstra bagasje som sykkel, golfbag og surfebrett koster ca. 30 euro tur/retur å ta med på transferbussen (man må bestille tur/retur). Avgiften betales direkte på flyplassen til våre agenter. Da det er begrenset bagasjekapasitet på bussen, må du alle kontakte Apollos personale på reisemålet en uke på forhånd. Telefonnummer står på billetten.

Dersom det blir benyttet et stor transferbuss til Porto Soller (avhengig av antall ankommende gjester), kan den ikke kjøre ned i byen da det er for trangt. Gjestene må derfor gå av bussen ved første hotell og derfra ta en drosje til hotellet sitt. Da det ikke alltid er med en reiseleder fra Apollo på bussen, må gjestene selv legge ut for drosjen som de får refundert på inspirasjonsmøtet eller på første trefftid på hotellet.

Strender:

I Puerto de Sóller finnes det to sandstrender.

Uteliv:

Palma Nova, Torrenova og Magaluf er fornøyelsesmetropolene på Mallorca. Bredt utvalg av restauranter, nattklubber, diskotek, barer m.m. Våre øvrige reisemål er noe roligere, men også her er det et stort antall restauranter og et nokså hektisk fornøyelsestilbud for de som ønsker det.

Offentlig kommunikasjon:

Velutviklet bussnett over hele øya. Stort tilbud av taxier og leiekjøretøy.

Aktiviteter:

Mallorca har mye å tilby den sportsinteresserte. Stort tilbud av vannsportsaktiviteter, f.eks. windsurfing, paragliding, vannski og dykking. Tennis, golf, ridning, sykling og vandring.

Betalingsmåter:

Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Minibanker i Palma og på alle turiststedene.

Nyttig informasjon:

Miljøskatt

De lokale myndighetene på Balearene har innført en miljøskatt på hotellovernattinger fra og med 1. juli 2016. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort. Skatten er opp til 2 € + 10 % mva., avhengig av hotellets klassifisering.

Vi gjør oppmerksom på at Apollos hotellklassifisering kan skille seg fra hotellets offisielle klassifisering. Det er hotellets offisielle klassifisering som ligger til grunn for skattebeløpets størrelse.

Ironman

Hvert år, i første halvdel av mai og slutten av september, arrangeres Ironman på nordlige delen av Mallorca – en spennende triatlon-konkurranse som har utviklet seg til litt av en folkefest. Opplegget endrer seg fra år til år, og bekreftet dato om arrangementene er oss som oftest ikke i hende før 4-6 uker før løpsdagen.

Enkelte gater blir avstengt i forbindelse med arrangementet; det kan påvirke transfertider og fremkommeligheten generelt mellom kl. 08.00 og 18.00. I noen tilfeller må gjestene selv bære bagasjen den siste biten fram til hotellet.

Neste arrangement er 13. mai 2017.