Tre spennende matfestivaler du bør få med deg

Mat og festivaler passer jo som hånd i hanske og vi har valgt ut tre som på ulike måter hyller mat, råvarer og fantastisk drikke. Skulle du tilfeldigvis være i Irland, på Mallorca eller Kypros bør du ta turen innom.

Fantastiske Dublin er et høykvarter for St. Patrick's-feiring.

Grønnkledd feiring på St. Patricks day 

Når: 17. mars 
Hvor: Irland, USA, Canada og Storbritannia
 
St. Patricks Day er en av verdens mest kjente festivaler og feires på Irlands nasjonaldag den 17. mars til ære for skytshelgenen St. Patrick. Festivalen feires ikke bare i Irland men også i USA, Storbritannia og Canada. Som du sikkert har fått med deg er det kun grønne klær som gjelder denne dagen. Visste du at det i USA er helt OK å klype den som ikke har kledd seg i grønt eller har på seg noe grønt?
 
Om du er en som virkelig vil følge tradisjonen på St. Patricks Day er det noen ting du skal få med deg. Blant annet skal du spise corned beef og retter av kål. Og er du glad i øl så er det nettopp en kald øl du skal drikke til den velsmakende maten. Ølmerket Guiness har blant annet meddelt at de femdobler ølsalget på St. Patricks day. 
 
Vil du gå ta den helt ut skal du selvsagt kle deg ut til den moderne maskoten for høytiden – en leprechaun eller som vi ville sagt på norsk – en gnom!

Les mer om Dublin og bestill reise.

Om du ikke har lyst på jordbær så har du jo alltids de nydelige kypriotiske grillspydene.

En hyllest til jordbæret i Deryneia

Når: slutten av mai (annet hvert år) 
Hvor: Deryneia på Kypros 
 
Ikke i nærheten av å være så kjent som St. Patricks day (det skal jo være vanskelig å konkurrere med et lands nasjonaldag) men minst like forlokkende er jordbærfestivalen i Deryneia på Kypros' østkyst.  

Denne superkoselige festivalen feirer jordbærets inntog på Kypros, det skjedde for 55 år siden. Da tok bonden Mitsio Yiannouko med seg jordbæret dit og satte i gang produksjonen av dette herlige sommerbæret. Under festivalen får de besøkende smake saftige, ferske jordbær og alt godt som kan lages med dette fantastiske bæret – syltetøy, juice, kaker, iskrem, sorbet og mye mer. Selvsagt er det musikk, show og dans på festivalen, som pleier lå ha rundt 10 000 besøkere hvert år.

Skal du reise til Kypros kan vi varmt anbefale fantastiske Malama Beach Club .

På Mallorca dyrkes druene macabeo, malvasia, monastrell og tempranillo.

Vin, dans og sang på Mallorca

Når: slutten av september
Hvor: Binissalem på Mallorca 
 

I Sør-Europa liker man å kaste mat på hverandre. La Tomatina, den kjente tomatfestivalen i Sevilla, eller italienernes appelsinkastfestival i Torino er to eksempel. Et tredje, om ikke like kjent eksempel er “Vindrue-kaste-festivalen" Festa des Vermar på Mallorca.
 
To uker i september samles lokalbefolkningen og glade besøkende seg i byen Binissalem for å omgås, kaste vindruer og drikke vin så klart. Byen er nemlig kjent for den gode vinen, og for lenge siden, i Romertiden “feiret” man en dårlig vinhøst ved å samles og kaste og trampe løs på vindruene, en tradisjon som lever videre.  

Festen startes med en skikkelig rakett, og så er det opp til alle deltakerne å ta så mange vindruer de kan og kaste på hverandre til det ikke er en eneste hel vindrue igjen på bakken.  

Høres dette fristende ut? Du kan jo skippe selve kastingen og bare nyte av fideus de vermar, en kjent matrett med nudler og lam. Om kvelden bys det opp til dans, lokal musikk og heftige utkledninger.

Vi har flere fine og hyggelige hotell på Mallorca. Du finner helt sikkert et som passer deg.

Trygghet & inspirasjon

Les mer om hvorfor det er trygt å reise med Apollo, bli inspirert og få svar på spørsmål om reisen din.

Apollo er det trygge valget

Vi gjør alltid alt vi kan for at du skal kunne bestille og planlegge ferien, så enkelt og risikofritt som mulig. 

Les mer

Hvordan blir du inspirert?

Feriestemning, gode tips om utflukter, restauranter og mye mer. Les og finn inspirasjon til reisen din!

Les mer

Spørsmål & svar

Her finner du spørsmål og svar om reisen din, en chat med vår kundeservice eller annen måte å kontakte oss på. Hvordan kan vi hjelpe deg?

Til vanlige spørsmål