Porto Santo

– utenfor Madeiras kyst

Gå ikke glipp et besøk til den lille naboøya Porto Santo, som ligger cirka 5 mil nordøst for Madeira. Øya lokker mange med sin fine sandstrand og sin avslappende atmosfære. Hit kommer du deg enkelt fra Funchal med både ferge og fly. Les mer om denne øyperlen og la deg inspireres for en kommende reise hit!

Vila Baleira, Porto Santo Vila Baleira, Porto Santo

Porto Santo - en øy å slappe av på.

Midt ute i Atlanterhavet ligger den lille vulkanøya Porto Santo. Øya er kjent for sin uberørte natur, nakne fjell og sin imponerende lange sandstrand på hele ni kilometer. Dette flytende naturlandskaper er perfekt for den som bare vil koble av og nyte vakker utsikt. Vil du gå på oppdagelsesferd så er den sjarmerende hovedstaden perfekt. Her finnes det bra med severdigheter for den historieinteresserte.

Flatere enn Madeira

Porto Santo er ikke mer enn 11 kilometer på tvers, og du rekker lett å oppdage øya på en dag. Ferierer du på Madeira kan du til og med fly til Porto Santo til øyas egne flyplass. Sammenlignet med Madeira er Porto Santo flatt, bortsett fra midt på øya der to fjell reiser seg; Pico do Facho på 517 meter og Pico do Castelo på 437 meter.

Vila Baleira

Porto Santos hovedstad heter Vila Baleira og har ca. 3 800 innbyggere. I denne koselige lille hovedstaden finner du sjarmerende smug som er krydret med små og lave hus, restauranter, kaféer og butikker.

Kalkøya Ilheu do Cal Kalkøya Ilheu do Cal

Christopher Columbus

Visste du at den berømte oppdageren Christopher Columbus en gang bodde på Porto Santo? Han giftet seg nemlig med en adelskvinne fra øya, og i dag er deres hjem et museum. I dette hjemmet sies det at var her han planlagte sin første reise over havet.

Miradouro das Flores

En av de vakreste utkikksplassene på Porto Santo er Miradouro das Flores som oversatt betyr "blomster-utkikksplassen". Her kan du nyte en vakker utsikt over kalkøya Ilheu do Cal, og ved klart vær kan du se hele veien til Madeira!

Pico de Ana Ferreira

Pico de Ana Ferreira er det høyeste punktet på den vestre delen av øya. Her kan du oppleve de svært spesielle klippeformasjonene som oppstod fra vulkansk aktivitet for flere millioner år siden. De imponerende klippene påminner om orgelpiper som strekker seg rett opp fra bakken. 

Vandring på Porto Santo

Vil du vandre på Porto Santo bør du dra til øyas østside. Fra Serra de Dentro finnes det en bra vandringsled på 4,5 kilometer som tar dig til Pico Branco. Nyt den mektige naturen og de vakre utsiktene langs veien. 

Fugleparken Quinta Palmeira

Fugleparken Quinta Palmeira er som en stor frodig oase i Porto Santos ellers sandfargede landskap. Besøk parken og oppdag det rike fuglelivet og alle de vakre plantene.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Madeira.

Våre reisetips til Madeira

Vi vet hvordan du tar deg til øyas lengste strand med svart lavasand og hvilken buss du skal hoppe på for å komme deg til den Botaniske hagen. Se alle våre reisetips om magiske Madeira!

Les våre reisetips for Madeira

Hvorfor reise til Madeira?

Fortsatt usikker på om vinterens eller vårens reise skal gå til Madeira? Her svarer vi på de mest vanlige spørsmålene som tydeliggjør hvorfor du skal reise til akkurat Madeira!

Hvorfor reise til Madeira?

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.