Karneval på Madeira

15. til 26. februar 2023 er det klart for Madeiras største folkefest – karneval! Det er på få plasser i verden hvor dette feires like stort som på akkurat Madeira. Det er nesten så en kan tro at Rio de Janiero har kommet til øya! Her feirer befolkningen med heftige karnevalstog og opptredener, der folket har kledd seg med ansiktsmalinger og masker. Så pakk ned karnevalsdrakten og opplev en uke fylt av musikk, mat, farger og dans!

Bestill reise til Madeira >>

Se flere reisetips til Madeira

Noen av de mest kjente paradene

Madeira har alltid tatt feiringen av karnevalet på det største alvor, og under denne uka føles det som om Rio de Janeiro har kommet til øya. Gatene fylles av tusentalls mennesker og vakkert utkledde sambadansere. Karnevalet på Madeira feires hvert år, 40 dager før påske og slutter alltid på en tirsdag. Før var Rua Da Carreira, den eldste gaten i Funchal, stedet for feiringen, men siden turismen vokste fram flyttet de feiringen langs hovedgaten Avenida Arragia. I dag feires karnevalet med ulike temaer, der parader er det store trekkplasteret som settes pris på av både lokalbefolkningen og turister. Det finnes flere parader du ikke bør gå glipp av i løpet av uken! Noen av de mest kjente er Festa dos Compadres, the Children’s Carnival, the Great Allegorical Parade, og Trapalhão.

Karneval på Madeira Karneval på Madeira

A festa dos compadres

Denne paraden starter helgen før karnevalet starter og er innledningen på uken – en tradisjon som går ca. 50 år tilbake i tid. Paraden finner sted på øya Santana, ved Madeiras nordkyst og feires med en stor entusiasme!

Paraden er berømt for sin originalitet og kjennetegnes av store figurer som vandrer ned de til ellers lille gatene. Under denne paraden blir du vitne til en del humor, latter og farger når maskerte menn og kvinner spiller en rettergang og leker med sosiale og politiske temaer. Det kommer også et paradetog med musikk, mat og drikke der vi spiser søtsaker som "sonhos" eller "malassadas" - en sort fritert kake.

The Childrens Carneval

På fredager arrangerer skolene på øya en parade i Funchal. Hundrevis av barn og lærer viser sine favorittutkledninger og går/danser i tog sammen ned Avenida Arriaga.

Karneval på Madeira Karneval på Madeira

The Great Allegorical Parade

På lørdagskvelden er det dags for The Great Allegorical Parade, den største attraksjonen under karnevalsuka på Madeira. Alle farger, dans og glede smitter virkelig om seg og du blir raskt en del av den feirende folkemengden.

Under paraden kjører et titalls dekorerte biler som alle har sitt eget navn og flagg. Kostymene, koreografien og temaet for paraden endres hvert år og forberedelsene starter allerede måneder på forhånd!

Trapalhão

Paraden Trapalhão baserer seg på improvisasjon og humor og er som en satire mot ulike sosiale arrangementer. I denne paraden kan alle delta – alt du behøver er en utkledning og godt humør. Den beste utkledingen vinner i en premie!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her