Madeiravin
Madeiravinen har uten tvil satt øya på kartet. Det er en hetvin som ofte brukes som en aperitiff eller dessertvin, og som finnes i fire ulike hovedtyper: malvasia (søt), bual (halvsøt) verdelho (halvtørr) og sercial (tørr). Du kan gjerne prøvesmake de ulike variantene på et av de mange vinhusene Oliveiras, Borges eller Blandy’s. Madeiravinen er utsøkt og varer lenge – den skiller seg også ut blant alle verdens hetviner av flere grunner, blant annet egner den seg godt til matlaging.
Prego
Prego er en helstekt biff som serveres mellom skiver av søtpotetbrødet Bolo de Caco. Prego finner du på de fleste restauranter og i alle fall på enkle småbarer. Bestiller du en prego special får du i tillegg ost, skinke, tomat, salat og stekt egg. Og det beste av alt – prego er både rimelig og godt!
Poncha
Den lokale drikken poncha er svært populær, både blant Madeirabeboerne selv og turister. Poncha er laget på aguardente, en type rom, som er blandet med ferskpresset sitronsaft og flytende honning. Drikken sies å være effektiv mot alt fra forkjølelser til kjærlighetssorg... Poncha kom opprinnelig fra fiskerlandsbyen Câmara de Lobos, men serveres i dag i flere varianter på barene på hele øya.