Maten på Madeira

Madeira finnes absolutt alle forutsettinger for en smakfull ferie. Velg blant havets delikatesser og lokale spesialiteter som espada (sverdfisk), espetada (storfespyd) og prego (løvbiffburger). Vi rettleder deg gjerne til de beste restaurantene på Madeira.

Madeiravin

Madeiras nasjonalrett

Du burde ikke gå glipp av den berømte espadafisken i løpet av ferien! Denne ganske sjeldne og veldig gode dyphavsfisken er en spesialitet her på Madeira og serveres på de fleste restauranter. Espada kan tilberedes på ulike vis, men en veldig smakfull og tradisjonell versjon er espada som lages med banan. Det finnes like mange måter å lage espada som det finnes kokker. Benytt også anledningen til å smake på den velsmakende grillede ferske tunfisken Bife de Atum a Madeirense – en annen Madeira-spesialitet. Anbefales!

Full rett med spyd

En annen spesialitet her på øya er espetadan. Det er en type spyd som består av storfekjøtt i terninger som er krydret med hvitløk, knuste laurbærblad og grovt salt for deretter å bli grillet over åpen ild. Espetada serveres fra høye fat som plasseres rett på bordet. Den beste espetadan brukar du å få på de tradisjonelle espetadarestaurantene utenfor byen. Til dessert kan det kanskje friste med honningkaken Bolo de Mel som er krydret med kanel?

Nydelig med prego

Madeiravin

Madeiravinen har uten tvil satt øya på kartet. Det er en hetvin som ofte brukes som en aperitiff eller dessertvin, og som finnes i fire ulike hovedtyper: malvasia (søt), bual (halvsøt) verdelho (halvtørr) og sercial (tørr). Du kan gjerne prøvesmake de ulike variantene på et av de mange vinhusene Oliveiras, Borges eller Blandy’s. Madeiravinen er utsøkt og varer lenge – den skiller seg også ut blant alle verdens hetviner av flere grunner, blant annet egner den seg godt til matlaging.

Prego

Prego er en helstekt biff som serveres mellom skiver av søtpotetbrødet Bolo de Caco. Prego finner du på de fleste restauranter og i alle fall på enkle småbarer. Bestiller du en prego special får du i tillegg ost, skinke, tomat, salat og stekt egg. Og det beste av alt – prego er både rimelig og godt!

Poncha

Den lokale drikken poncha er svært populær, både blant Madeirabeboerne selv og turister. Poncha er laget på aguardente, en type rom, som er blandet med ferskpresset sitronsaft og flytende honning. Drikken sies å være effektiv mot alt fra forkjølelser til kjærlighetssorg... Poncha kom opprinnelig fra fiskerlandsbyen Câmara de Lobos, men serveres i dag i flere varianter på barene på hele øya.

Fersk frukt rett fra markedet

Matfestival i Machico

Reiser du til Madeira om sommeren kan du være med på matfestivalen i byen Machico. De gastronomiske dagene pleier å være i juli/august og byr ulike smaksprøver fra forskjellige portugisiske spesialiteter – etterfulgt av en drinkfestival.

Frukt på Madeira

På Madeira vrimler det av fruktavlinger, alt fra fersken, ananas og fiken til avokado, papaya, mango og små bananer. De små bananene er søte og gode, men for små til å holde godkjent ”EU-standard” – derfor eksporteres ikke bananene lenger til andre land. Så ikke gå glipp av å mumse i deg disse små go'ingene når du allikevel er her!


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Madeira.

Våre reisetips til Madeira

Vi vet hvordan du tar deg til øyas lengste strand med svart lavasand og hvilken buss du skal hoppe på for å komme deg til den Botaniske hagen. Se alle våre reisetips om magiske Madeira!

Les våre reisetips for Madeira

Hvorfor reise til Madeira?

Fortsatt usikker på om vinterens eller vårens reise skal gå til Madeira? Her svarer vi på de mest vanlige spørsmålene som tydeliggjør hvorfor du skal reise til akkurat Madeira!

Hvorfor reise til Madeira?

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.