Matlagingskurs i Parga

Den greske maten får oss til å lengte til Hellas! Og når vi vel er der, skulle vi ønske at vi kunne ta med oss en del av Hellas hjem. Lær deg å lage gresk mat mens du ferierer i Hellas - ta et matlagingskurs, så kan du nyte gresk mat også her hjemme.

Matlagingskurs i Parga Bli med på matlagingskurs i Parga!

Paragaea - Matlagingskurs i Parga

I Pargas første mekaniske olivenoljefabrikk får du muligheten til å være med på et matlagingskurs mens du ferierer i Parga.

Kursene holdes i Paragaeas restaurerte lokaler – hvor de fremdeles fremstiller olivenolje i liten skala. Ingrediensene er alltid ferske og lokale, og oppskriftene tradisjonelt greske. Ingen forkunnskap kreves og hjelpen er aldri langt unna om du skulle trenge en hjelpende hånd. Her kan du nyte et godt glass vin mens du følger oppskriften og får veiledning. Mormor er alltid i nærheten og deler sine beste knep og hemmeligheter for å lykkes på kjøkkenet. Matlagingskurset avsluttes med en middag der alle deltagerne spiser sammen som en eneste stor gresk familie. Selvsagt får du med deg alle oppskriftene hjem!

Bestill matlagingskurset som en utflukt med Apollo

Kokkeler som en greker!

Vår samarbeidspartner Paragaea deler sine beste oppskrifter fra matlagingskurset

Oppskrift på Tzatziki

Ingredienser

1 kg gresk yoghurt

2 agurker

3 hvitløksfedd

3 teskjeer olivenolje, extra virgin

1 teskje hvitvinseddik

Salt og pepper

Slik gjør du

Riv agurkene på et rivjern og legg dem i et dørslag. Strø på salt, vente i 10-15 minutter og presse så ut så mye vann som mulig. Hell olivenoljen i en skål og bland i presset hvitløk, eddik, salt og pepper. Bland så i yoghurt og agurk. La det stå kaldt  i minst 30 minutter så smaken får satt seg.

Oppskrift på Gemista - fylte tomater

Oppskrift på Gemista

Ingredienser

12 tomater

2 gule løk

4 hvitløksfedd

Hakkede urter (for eksempel finhakket persille, dill og mynte)

2,4 dl olivenolje

2,4 dl ris (arborio eller lignende)

Slik gjør du

Skjær toppen av tomatene og grav ut innmaten med en teskje. Ta vare på alt av væske og fruktkjøtt for det skal brukes senere. Hakk løk og stek den gylden og myk. Tilsett ris og presset hvitløk og stek det i cirka 2 minutter under omrøring. Tilsett halvparten av væsken samt fruktkjøttet fra tomatene og la det syde i cirka 5 minutter. Slå av plata og tilsett urtene. Fyll tomatene 2/3-dels fulle med fyllet. Legg på lokket, snu dem rasket og legg dem i en form. Er det mer plass i panna – fyll hullene med poteter. Øs over resterende væske, ringle litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader i cirka 60 minutter. Tomatene er klare når risen er myk og litt klebrig, som risotto.

Oppskrift på Tiropita - ostepai

Ingredienser til filodeig

700 g mel

1,2 dl olivenolje

3 teskjeer eddik

Varmt vann

1 teskje salt

 

Ingredienser fyll

150 gram fetaost

350 gram Anthotiro-ost (tradisjonell gresk ferskost)

Salt og pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader. Hell melet på et bord og lag en grop. Tilsett alle ingrediensene i gropen, bland det hele med hendene og kna til deigen er myk og elastisk. Forbered fyllet. Bland osten og krydderne i en bolle kjør det sammen med en stavmikser. Kjevle ut deigen og skjær 10 cm brede remser. Drypp litt olivenolje på hver deigremse. Legg en skje med fyll i den ene enden av remsa og rull sammen. Legg dem i en smurt form og stek i ovnen i cirka 25-35 minutter.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre hotell i til Parga, se våre reisetips eller ta en titt på mulighetene for oppdagelser i Epirus-området.

Hotell i Parga

Parga er en koselig gresk idyll med mange hyggelige hotell. Mange av dem ligger meget sentralt med kort avstand til strand og byens tavernaer og barer.  

Se oversikt over våre hotell i Parga

Oppdag Epirus-området

Epirus er en stor og kontrastfylt region i det nordvestre Hellas. Et potpurri av pastellfargede hus, frodig natur, sjarmerende fjellandsbyer og vakre strender. 

Les om det spennende Epirus

Reisetips Parga

Parga er en utrolig koselig og sjarmerende liten by med fine strender, romantiske restauranter og et perfekt utgangspunkt for en rekke spennende utflukter. 

Les våre reisetips til Parga