Captain Bota

Reiserute for MS Captain Bota

Split – Bol (Brac) – Hvar –  Mljet  – Dubrovnik  – Korčula – Makarska – Pučišća (Brac) – Split

Havna på Hvar

Dag 1: Split

Våre skjærgårdscruise starter og avsluttes i Split, en av Kroatias vakreste havnebyer. Ankommer du tidlig på dagen er det mulig å sette bagasjen om bord i båten, slik at du enkelt kan utforske Split. Lugarene er tilgjengelige fra cirka kl. 13.00. Hvorfor ikke ta turen langs havnepromenaden Rivan eller besøke Diocletianus palass som ligger i det sentrale Split. Kl. 19.00 er det velkomstmøte om bord i båten og kl. 19.30 serveres en velkomstmiddag. Ankommer du Split etter kl. 19.30 får et kaldt måltid.

Dag 2: Split – Bol – Hvar

Den første dagen setter kapteinen kurs mot den populære badebyen Bol på øya Brač. Vel fremme får du tid til å på egen hånd se deg om i de smale gatene, ta et forfriskende bad i  det krystallklare vannet eller nyte en kopp kaffe nede i havna. I nærheten av Bol ligger stranden Zlatni Rat, som er en av Kroatias mest berømte og fineste strender. Lunsj serveres så om bord mens cruiset fortsetter til naboøya Hvar.

Snorkling i Adriaterhavet

Hvar, som også kalles lavendeløya, er en av skjærgårdens største øyer. I Hvar by kan du beundre vakre middelalder bygninger og bare nyte den sjarmerende atmosfæren. I Hvar blir du møtt av en  engelsktalende lokalguide for å ta deg med og vise deg byens kultur og historie. I høysesong (juli) legger båten til i havna Starigrad eller i Jelsa i stedet. Når kvelden faller på finner du et rikelig utvalg av restauranter. Mange av de sjarmerende restaurantene er familieeide – et tips er å bestille den lokale fiskeretten ”gregada”. Avslutt med en drink eller et glass vin i en av barene.

Dag 3: Hvar – Mljet

Tidlig om morgenen dag tre setter kapteinen kursen mot øya Mljet. Etter frokosten kan du enten slå deg ned i en behagelig solseng ute på dekk og beundre det vakre landskapet eller finne skygge inne i restauranten. På et passende sted kommer du til å få mulighet å bade i Adriaterhavet, rett fra båten! Dagens lunsj serveres om bord.

Mljet nasjonalpark

Om ettermiddagen får du egen tid på Mljet. Kanskje velger du å besøke Mljet nasjonalpark, som ligger på øyas vestre del? Inngangsbillett til Mljet nasjonalpark er 20-25 euro og betales i havna, (i euro eller kuna). Du kan også gå eller sykle rundt sjøene eller besøke øya St. Mary og Benediktinerklosteret fra 1200-tallet. Om kvelden inviterer kapteinen til middag om bord.

Dag 4: Mljet – Dubrovnik

Tidlig denne morgenen har båten kurs mot vakre Dubrovnik på fastlandet. Vel fremme går båten langs Dubrovniks bymur og festning. Om ettermiddagen går vi i land og det er på tide med en guidet tur med vår engelsktalende guide, som viser deg de beste stedene og severdighetene i Dubrovnik. Når den guidede turen er klar har du nok tid til selv å utforske Dubrovnik. Du kan besøke bymuren, ta taubanen til toppen av Mount Srđ eller lete etter steder som er med i tv-serien Game of Thrones. Bussen returnerer til havna i løpet av kvelden. Vil du bli igjen i byen for å spise middag er det selvsagt helt i orden, da tar du bare en taxi tilbake til Gruz-havna når du selv ønsker.

Dubrovnik

Dag 5: Dubrovnik – Korčula

Etter et døgn på fastlandet er det igjen på tide å cruise ut i skjærgården. På veien passerer du fantastiske strender og du kan regne med at det blir deilige badestopp. Lunsjen serveres også i dag om bord. Når vi ankommer Korčula by møtes vi av en engelsktalende guide opp og viser oss den brosteindekte byen. Korčula er blant annet kjent for å være Marco Polo fødested, og midt i byen står St. Markus-katedralen som er bygd i kalkstein og har mange vakre utsmykninger. Resten av kvelden kan du innta middagen på en koselig restaurant.

Dag 6: Korčula – Makarska

Cruiset fortsetter mot Makarska, med oppfriskende badestopp underveis, forbi halvøya Pelješac med sine pittoreske byer, frodige landskap av oliven- og granskoglunder og vakre vingårder. Lunsjen serveres om bord og denne ettermiddagen ankommer Captain Bota Makarska. I Makarska kan du se frem til lange, fine rullesteinstrender, bra shoppingtilbud og strandpromenader med restauranter og vakker utsikt.

Split

Dag 7: Makarska - Pučisča – Split

Etter Makarska er det igjen på tide å sette kursen mot Brač – denne gangen med stopp i Pučisča på den nordre delen av øya. I Pučisča er det en rustikk atmosfære og det er tre daler som møtes i byen. Pučisča er kjent for sine steinbrudd og i byen ligger en skole for kalksteinsbryting. Herfra har de bl.a. tatt ut stein til de karakteristiske søylene utenfor Det hvite hus og parlamentet i Wien.

Etter egentid i Pučisča legger vi ut på reisens siste strekning, tilbake til Split, mens lunsjen serveres om bord. Split er Kroatias tredje største by, og ble påbegynt for mer enn 1700 år siden. Siden 1979 har Splits historiske sentrum stått på Unescos verdensarvliste. Mitt i sentrum ligger Diocletianus palass og havnepromenaden Rivan med alle sine uteserveringer. Her kommer vi til å møte en engelsktalende lokalguide som vil geleide oss til og fortelle om noen av Splits historiske severdigheter. Det er et stort utvalg av restauranter så her er det bare å velge og vrake. Denne natten ligger båten i havn i Split.

Dag 8: Hjemreise fra Split til Norge

Etter frokost er det på tide å forlate båten for denne gang. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med flere opplevelser i Kroatia så drar du videre til ditt hotell. Du må forlate båten kl. 9.00 og du har ikke tilgang til lugaren etter det. Reiser du rett hjem til Norge kan bagasjen settes i bagasjeoppbevaringen vis à vis båten i havna frem til avreise til flyplassen  


Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs. juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.