Uluwatu – Balis høydepunkt

Frister det hippe surfemiljøet deg skal du reise til Uluwatu, der bratte klipper stuper ned i de store, turkise bølgene. Hit valfarter de proffe surferne fra Australia og stemningen er en blanding av avslappet og spennende. Du bor i stråtekte bungalower på stranda eller på lekre hoteller på klippesatsene med panoramautsikt.

Noen steder må man bare se for å forstå.

Bortgjemte badebukter

Her er ikke strandlinjen sammenhengende og det dramatiske landskapet deler den opp i små, vakre badebukter. Skal du oppleve de ulike strendene bør du derfor leie et kjøretøy. Her har du sjansen til å finne din helt private strand for dagen, i hvert fall i lavsesong.

En helt egen stemning

Hver badebukt har sin egne bohemske vibb, der Bingin Beach og Padang Padang er de mest kjente. Strandbarene er bygget i etasjer oppover langs steinveggen med utsikt over de voldsomme bølgene. Her kan du nyte utsikten på en avslappet strandbar og se på de talentfulle surferne.

Kveldsstemning i solnedgang med de beste folka – kjenn at du lever!

Stemningsfulle kvelder

På strendene tennes grillpannene ved solnedgang og innbyr til middag og grillfest for både surfere og ivrige tilskuere. Samtidig begynner folkemylderet å samle seg på strandklubbene oppe på klippesatsene, for å nyte solnedgangen fra evighetsbassenget til stemningsfylte rytmer og fargerike drinker. De mest populære strandkubbene heter Single Fin, Omnia, Karma og Sunday Beach Club.

Miljøet i Uluwatu er ungt og avslappet, men du kan også finne familievennlige hoteller, villaer og strandklubber. Sunday Beach Club har for eksempel en rolig atmosfære med deilig grillmat, vannaktiviteter og badeleker.

Opplev den balinesiske dansen ved Uluwatu-tempelet.

Templer og balinesisk dans

Det er ikke bare hotell og strandklubber som klamrer seg til de ville klippene. Det ikoniske Uluwatu Tempel ruver på en 70 meters høyde og er et fantastisk skue både fra avstand og tett på. Her samles både turister og lokale ved solnedgang for å se den tradisjonelle balinesiske dansen.

I nærheten

Du drar hovedsakelig til Uluwatu for den avslappa atmosfæren, panoramautsikten, de vakre solnedgangene og surfing. Flyplassen ligger 45 minutter unna med bil og det er heller ikke langt til andre kjente steder, noe som gjør at du også kan ta dagsutflukter til eller fra Uluwatu. Strandparadiset Jimbaran er bare 15 minutter unna med bil, og vil du ha shopping, strand og natteliv ligger Kuta og Seminyak bare 45 minutter unna.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Bali, finn og bestille en reise til Bali eller abonnér på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Bali

Her finner du våre beste tips til de fineste strendene, besta naturopplevelsene, herlige eksotiske smaker og mye mer!

Se alle våre reisetips til Bali

Bali – ikke et sted men en stemning

  • Fantastiske strender
  • Frodig øy, rik på opplevelser 
  • Spennende kultur og natur

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.