Fakta – Bali

Språk:

Bahasa indonesia er det offisielle språket. På Bali snakkes det også balinesisk. I feriebyene er det mange som behersker engelsk.

Valuta:

Indonesiske Rupier (IDR)

Elektrisitet:

220 V / 230 V, 50 Hz. Adapter nødvendig.

Mat og drikke:

En treretters middag koster ca. 100 kroner, lokalt øl ca. 20 kroner

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til hotellene tar det ca. en halvtime. Transporten foregår vanligvis uten reiseledelse.

Strender:

Sanurstranden er ca. 6 kilometer lang, og har grovkornet sand. Pga. det nærliggende korallrevet, anbefaler vi badesko. Tanjung Benoa har en fin, hvit sandstrand, flotte Kuta har større bølger som gir ideelle forhold for brettseiling, mens herlige Nusa Dua har mindre bølger. Flo, fjære og vind kan røre opp sandbunnen og gjør vannet vannet grumsete.

Uteliv:

Kuta har et variert uteliv med en rekke barer og diskoteker, shopping, kafeer og Hard Rock Cafe. Nattelivet i Sanur og Nusa Dua foregår i en mindre skala.

Offentlig kommunikasjon:

Det finnes et stort utvalg av taxier, som er et billig transportmiddel. Bali har lokalbusser, dog uten tidtabell.

Aktiviteter:

Dykking, snorkling, surfing og seiling. Golf er også en populær aktivitet på Bali, som har tre 18-hulls og en 9-hulls golfbane. Flere hoteller har tennis- og squashbaner.

Nyttig informasjon:

Balinesisk nyttår, Nyepi, feires mellom den 25. og 26. mars 2020. Nyepi, som også kallas Balinese Day of Silence, er en helligdag og hinduistisk høytid som feires over hele øya. Når det er Nyepi egner balineserne seg til meditasjon og selvrefleksjon. Kvelden innen Nyepi er det parader og seremonier på øya. Det er ikke tillat å bade i havet under feiringen av balinesisk nyttår, og man bør heller ikke forlate hotellområdet. Internett kan ligge nede i visse områder, likeså lokal-TV og radio. På 4- og 5-stjerners hotell holder restauranter og barer vanligvis åpent som vanlig, mens det på 3-stjerners hotell kan være reduserte åpningstider. Feiringen starter kl. 6.00 om morgen og slutter kl. 6.00 morgenen dagen etter.

Rundt begynner 24. april 2020 den muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt.