Fakta – Bali

Språk:

Bahasa indonesia er det offisielle språket. På Bali snakkes det også balinesisk. I feriebyene er det mange som behersker engelsk.

Valuta:

Indonesiske Rupier (IDR)

Pass og visum:

Hold deg oppdatert på hva som gjelder for innreise til Indonesia og Bali på UDs nettsider.

Elektrisitet:

220 V / 230 V, 50 Hz. Adapter nødvendig.

Strender:

Sanurstranda er cirka 6 kilometer lang, og har grovkornet sand. Pga. det nærliggende korallrevet, anbefaler vi badesko. Tanjung Benoa har en fin, hvit sandstrand, flotte Kuta har større bølger som gir ideelle forhold for brettseiling, mens herlige Nusa Dua har mindre bølger. Flo, fjære og vind kan røre opp sandbunnen og gjør vannet vannet grumsete.

Uteliv:

Kuta har et variert uteliv med en rekke barer og diskoteker, shopping, kafeer og Hard Rock Cafe. Nattelivet i Sanur og Nusa Dua foregår i en mindre skala.

Offentlig kommunikasjon:

Det finnes et stort utvalg av taxier, som er et billig transportmiddel. Bali har lokalbusser, dog uten tidtabell.

Aktiviteter:

Dykking, snorkling, surfing og seiling. Golf er også en populær aktivitet på Bali, som har tre 18-hulls og en 9-hulls golfbane. Flere hotell har tennis- og squashbaner.

Nyttig informasjon:

Balinesisk nyttår, Nyepi, feires fra 11 mars 2024. Nyepi, som også kallas Balinese Day of Silence, er en helligdag og hinduistisk høytid som feires over hele øya. Når det er Nyepi egner balineserne seg til meditasjon og selvrefleksjon. Kvelden innen Nyepi er det parader og seremonier på øya. Det er ikke tillat å bade i havet under feiringen av balinesisk nyttår, og man bør heller ikke forlate hotellområdet. Internett kan ligge nede i visse områder, likeså lokal-TV og radio. På 4- og 5-stjerners hotell holder restauranter og barer vanligvis åpent som vanlig, mens det på 3-stjerners hotell kan være reduserte åpningstider. Feiringen starter kl. 6.00 om morgen og slutter kl. 6.00 morgenen dagen etter.

På Bali avholder de også den en muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Sjekk om denne vil pågå mens du er på Bali.