Balis herlige reisemål

Hvilket Bali søker du? Er du ute etter den type opplevelse Julia Roberts hadde i filmen Eat, Pray, Love? Eller er du en som søker uteliv og shopping? Eller er det kanskje bare de vakre strender og snorkling som frister? Her har du en oversikt over de ulike reisemålene – valget er ditt!

Tanjung Benoa på Bali

Tanjung Benoa

Tanjung Benoa, som grenser til Nusa Dua, var en gang en sovende fiskerlandsby, men har med tiden blitt forvandlet til et sjarmerende resort med luksushotell, private villaer, fine skalldyrrestauranter, kaféer og massevis av vannsporter langs stranda.

 

Snorkling og dykking
I den koselige havna ligger tradisjonelle fiskebåter side om side med luksusyachter, og utenfor kysten er det et korallrev som byr på en fantastisk variasjon av fargeglade fisker. Det er også lett å komme seg ut dit for å snorkle. I området er det også en rekke dykkesenter hvor man kan bestille dykketurer og leie utstyr.

Shopping i Tanjung Benoa
I Tanjung Benoa er det, i tillegg til hotellbutikkene, en del mindre butikker der du kan kjøpe stoff, skinn, innredning, sølvsmykker, surfeutstyr og lokalt håndverk. Et større shoppingtilbud finner du i Kuta, Ubud og Denpasar. Prisene på Bali er lave, og enda billigere blir det jo om du pruter!

Candidasa

Candidasa

I herlige Candidasa på Balis østre side venter stillheten! Candidasa er reisemålet for deg som er ute etter total avkobling i solsenga under palmene kombinert med hyggelige middager på trendy restauranter og bra shopping. 

 

Herlige aktiviteter og shopping

Candidasa er kjent for sine utmerkede dykking- og snorklingsforhold, her kan du oppleve det fantastiske livet under vannoverflaten og nyte vakre korallrev og fisker i alle regnbuens farger. For den shopperen er det mange hyggelige butikker og kunstgallerier der du finner alt fra ulike typer håndverk og tekstiler.

Jimbaran på Bali

Jimbaran

Jimbaran er reisemålet for den sanne livsnyteren. Jimbaran ligger sør for Kuta og er kjent for sine fine strender. Her er det en lang strand med hvit finkornet sand. Vannet her er rolig og passer godt for svømming, særlig for barn.

 

I Jimbaran er det lett å bare være, og kveldene tilbringes med fordel på stranda mens blikket hviler på den vakre solnedgangen. 

Fersk fisk og skalldyr i Jimbaran

Maten på Bali er fargerikt presentert og smaker godt. I Jimbaran er det mange muligheter der du kan smake på det lokale kjøkkenet. Tidlig om morgenen kan du besøke fiskemarkedet i Jimbarabukta, der fersk fisk grilles på stedet. Langs stranda er det også flere restauranter der du kan se solnedgangen mens du inntar den nydelige maten.

Utflukter fra Jimbaran

Til Jimbaran reiser du for å hvile i fred og ro. Her eksisterer ikke stress – bare ferie i behagelig tempo. Vil du se mer av Bali på reisen har du kort vei til mange steder fra Jimbaran. Balis mest kjente tempel, Uluwatu, ligger i nærheten og luksusresortet Nusa Dua med øyas største shoppingsenter ligger cirka femten minutter unna.

Kuta Bali

Kuta

Kuta ligger nordvest på Bali og er øyas største feriested og et utmerket sted for deg som er ute etter en variert ferie. I Kuta er det flere fantastiske sandstrender, bra surfing, herlig shopping, veldig gode restauranter og et heftig uteliv.

 

Kuta – byen som aldri sover

Til Kuta kommer de som ønsker masse aktivitet i ferien. Kuta Beach er den stranda på Bali som har mest strandaktivitet og her trives også surferne. I Kuta kan du også gjøre de besta kuppene på suvenirer, klær, håndverk og mye mer.

Tuban kalles området som ligger midt i byen der man i fred og ro kan gå ned til strand og det mer intensive surfelivet. Det rolige området Jimbaran ligger like utenfor Kuta og byr på områdets beste strender. Besøk de prisgunstige fiskerestauranter som ligger helt nede i vannkanten.

Strender nært Kuta

Ikke langt fra fartsfylte Kuta på Balis sørlige kyst ligger Legian, som mer eller mindre har vokst sammen med Kuta. Legian Beach har også et stort utvalg av restauranter, forretninger og butikker, selv om stemningen er roligere og mer eksklusiv her med mange boutiquehotell. Fra den fine stranda kan du nyte stemningsfulle solnedganger. Litt lenger nord ligger Seminyak som er den mest trendy delen av Bali. Her råder stillheten men du kan fremdeles nyte av gode restauranter og shoppe i eksklusive butikker.

Nusa Dua

Nusa Dua

Høres luksus, strandliv og avkobling ut som den ferien du ønsker deg? Da vil du helt klart trives i Nusa Dua. Nusa Dua er bygd opp som et stort resort med femstjerners hotell, vakre parker, golfbaner og Balis kanskje beste strand.

 

Fine Nusa Dua Beach

Nusa Dua er nok mest kjent for sin vakre strand med herlig hvit sand. Her kan du også egne deg til windsurfing, vannski og jet ski. Nusa Dua er også et populært sted for surfing. Her blir bølgene til tider skikkelig store – perfekt for bølgesurfing! De beste bølgene for surfing er vanligvis fra november til mars.

Noen kilometer fra Nusa Dua Beach ligger Geger Beach – en strand som ofte blir beskrevet som Balis skjulte paradis.

Fornøyelser og shopping i Nusa Dua

Vil du forlate resortet Nusa Dua for en stund er det mye moro å finne på. I shoppinggata Jalan Pantai Mengiat er det noe for alle. Gata er 1,5 kilometer lang og fylt med kunstforretninger, småbutikker og barer. I det gigantiske kjøpesenteret Bali Collection i Nusa Dua er det forretninger av alle slag og flere restauranter med underholdning. Vil du kjøpe med deg noe typisk hjem fra Bali – da bør du ta turen til markedet Padi Art Market der du finner herlige skjønnhetsprodukter, smykker og håndverk.

Sanur på Bali

Sanur

En reise til Sanur på Bali passer spesielt godt for deg som helst vil ta det med ro og oppdage det genuine Bali, med tradisjonelle markeder og vakre strender. Den rolige feriebyen Sanur, nord for Nusa Dua på Balis sørøstre side, preges av en deilig avslappet stemning.

 

Selv om avkobling er første prioritet kommer du ikke til å savne noe i ferien – langs strandpromenaden er det et godt utvalg av restauranter, barer og butikker. Inne i byen finner du også små håndverksutsalg.

Barnevennlige Sanur Beach
Sanur er et populært reisemål blant barnefamilier – palmestranda er nemlig langgrunn og beskyttes fra dønningene av et snorkelvennlig korallrev. At den er en hel halvmil lang gjør ikke saken verre – er utmerket boltreplass for store og små badeengler. For et mer aktivt strandliv kan du snorkle ved korallrevet eller hengi deg til vannsporter som surfing og kitesurfing.

Utflukter fra Sanur
Fra Sanur kan du enkelt ta båten over til den lille øya Lembongans kritthvite strender. Med hurtigbåt tar det en halvtime, så kan du tilbringe hele dagen med bading, snorkling og surfing i det krystallklare vannet. Naturvakre Gili Islands, med Gili Trawangan i spissen, er et annet populært utfluktsmål et stykke lenger unna.

Mer shopping og fornøyelser i Kuta
Utelivet i Sanur er rolig og foregår i hovedsak på små barer og restauranter. Vil du ha mer å velge blant, både når det gjelder shopping og fart, anbefaler vi at du tar en taxi til Kuta, som er Balis største ferieby. Taxituren tar cirka 20 minutter, og som det meste på Bali er det billigere enn hjemme.

Seminyak

Seminyak lokker med sine vakre strender og et herlig ro samtidig som du har kort vei til det pulserende utelivet i Kuta Beach. Her kan du også kose deg med digge mat- og drikkeopplevelser eller passe på å handle litt i trendy butikker der du finner alt fra kunst og klær til suvenirer.

 

Utforsk strendene

I Seminyak er du nær noen av de fineste strendene på Bali. Den lange stranda byr både på en vakker kystlinje med deilig, myk gyllen sand og turkisblått vann. Her kan du både nyte sol & bad og er du typen som ikke kan ligge stille er det mulig å surfe, stranda er nemlig utmerket for deg som vil lære deg å surfe. Et must er å nyte den magiske solnedgangen som er en opplevelse i seg selv. 

Et perfekt utgangspunkt

Vil du utforske mer av Bali er Seminyak et perfekt utgangspunkt. Oppdag blant annet ett av Balis mest kjente landemerker, hindutempelet Tanah Lot, som ligger omtrent en times biltur nord om Seminyak. Tempelet har en heftig beliggenhet på en klippeformasjon i vannet og ble bygd på 1500-tallet, kommer du hit om kvelden anbefaler vi at du blir til du får se den fantastiske solnedgangen. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Bali, finn og bestille en reise til Bali eller abonnér på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Bali

Her finner du våre beste tips til de fineste strendene, besta naturopplevelsene, herlige eksotiske smaker og mye mer!

Se alle våre reisetips til Bali

Bali – ikke et sted men en stemning

  • Fantastiske strender
  • Frodig øy, rik på opplevelser 
  • Spennende kultur og natur

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.