Finn balansen i Ubud

Dypt inni jungelen, blant Ubuds eviggrønne rismarker, finner du balansen med meditasjon, yoga og hellige kilder. Her blomstrer den balinesiske kulturen i all sin prakt blant palmeskog og helbredende planter. Overalt på bakken ligger fargerike ofringer, mens duften av røkelse og skrikene fra apekatter følger deg fra markedene i byen til hotellene i det grønne. Her får du den genuine, balinesiske opplevelsen. 

Start dagen med en rolig yoga-meditasjon

Kunst, yoga og meditasjon

Ubud er en eneste stor kunstscene der du blant annet kan oppleve den tradisjonelle balinesiske dansen. Lokale kunst- og håndverkere har også funnet veien hit, og i den sjarmerende, lille byen kan du vandre blant fargerike matmarkeder, kunstverksteder, koselige barer og bohemske spiserier med økologisk og vegetarvennlig mat. Her kan du også lære å mestre den tradisjonelle matkunsten der du plukker ingrediensene på matmarkedet og tilbereder rettene med de lokale.

 

Ubud er også drømmestedet for nye og erfarne yogautøvere, som nok er med på skape den avslappa stemningen som rår her. Du kan gjøre solhilsen på de fleste hoteller og du finner en drøss av ordentlig gode yogasentre spredt over hele området. Her starter du med å meditere på en ensom platting dypt inni jungelen på en duggfrisk morgen, før du legger deg ved evighetsbassenget med en fersk smoothie og bok til frokost. 

Få en spirituell renselse på Holy Water Temple.

Vakre risåkre og spirituelle opplevelser

Området rundt Ubud består av eksotisk jungel og vakre risåkre som er ikonisk for øya. I Tegallalang Rice Terrace kan du vandre gjennom de vakre rismarkene og se lokale bønder som høster kornene. Det er også her den populære Bali-huska er, der du kan svinge deg over det frodige dalføret.

Ubud er også stedet for de spirituelle opplevelsene. På Holy Water Temple kan du bade bort syndene dine i hellige kilder, få helbredende behandlinger av lokale healere eller få fremtiden spådd av en hellig sjaman. Ta også turen innom Monkey Forest og møt flere hundre apekatter som bevokter skulpturene dypt inni den eksotiske jungelen.

Luksuriøse hotell i magiske omgivelser.

Luksus, avkobling og Spa

Noen av Balis mest eksklusive hoteller finner du også i Ubud. Og på grunn av det lave prisnivået er det faktisk mulig å bo skikkelig flott. Med lekkert design, helbredende spa-sentre og noen av verdens vakreste evighetsbassenger er det lett å trekke seg tilbake etter dagens eskapader.

Luksuskaffepause

..Og er du glad i kaffe må du innom en kaffeplantasje og smake på den helt spesielle Bali-kaffen, Luwak – regnet som verdens dyreste kaffe. Kaffebønnene har nemlig gått igjennom fordøyelsessystemet til en jungelkatt, som tilfører bønnen en syrlig, god smak. Tør du å prøve?


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Bali, finn og bestille en reise til Bali eller abonnér på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Bali

Her finner du våre beste tips til de fineste strendene, besta naturopplevelsene, herlige eksotiske smaker og mye mer!

Se alle våre reisetips til Bali

Bali – ikke et sted men en stemning

  • Fantastiske strender
  • Frodig øy, rik på opplevelser 
  • Spennende kultur og natur

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.