Lev hippiedrømmen på Gili-øyene!

Kipp av deg skoene og gjør deg klar for en barføtt ferie. Bare en kort båttur unna hovedøya finner du de vakre Gili-øyene. Her får du den tropiske øydrømmen med hvite sandstrender, svaiende palmer, vakre solnedganger og bilfrie gater.

Hest-og-kjerre fungerer som det lokale taxisystemet på Gili-øyene.

Giddy up – latmannslivet venter

Skal du ta deg rundt på øyene må du gå, sykle eller benytte det lokale taxisystemet – en tradisjonell hest-og-kjerre. Stemningen er behagelig avslappet og trafikkstøyen er erstattet med bølgesprut og muntre melodier fra strandbarene. Du tar ikke på deg skoene før du skal hjem igjen.

Tre paradisøyer

Gili består av tre nydelige øyer. På Gili Air rår hippie-vibben med sjarmerende yogasentre og et godt utvalg av vegetarmat. Gili Meno er den mest romantiske øya og populær blant bryllupsreisende, mens Gili Trawangan er den mest livlige og utviklede øya. Gili Trawangan (populært kalt Gili-T) er et godt alternativ for deg som ønsker et bredt utvalg av restauranter, hoteller og uteliv. Det er den største av de tre øyene, men det tar kun i overkant av 2 timer å gå rundt hele. Den nordlige delen er roligere og du finner både luksushoteller og enklere bungalower langs stranda.

Ta en longtailbåt ut blant øyene.

På vestsiden finner du de vakreste strendene. Her samles folk for å se den nydelige solnedgangen, se utekino på en strandmadrass eller spise middag på en bohemsk strandbar. Sørøstdelen av øya er den mest folksomme, og i høysesong er partyfaktoren høy her. Både gater og strender fylles med feststemt musikk, liv og røre.

Fargerike opplevelser

Tempoet på Gili-øyene er generelt rolig, du slapper fullstendig av og glemmer fort tid og sted.  I tillegg til de postkortvakre strendene er dette et paradis for snorkle- og dykkerentusiaster. De fantastiske revene og det krystallklare vannet gjør badegleden enda mer fargerik. Svøm med havskillpadder, delfiner, djevelrokker og en regnbue av tropisk fisk.

For en svært billig penge kan du leie en longtailbåt med privat kaptein som tar deg rundt mellom øyene og viser deg de aller fineste og mer utilgjengelige strendene. Mat fiskene fra hånden din og se de fascinerende statuene spredt rundt på havbunnen på Gilis undervannsmuseum.

Det finnes ellers en drøss av vannaktiviteter på øyene, og det er også mulighet for surfing når det er høyvann. Men generelt sett er Gili stedet du reiser til for strand-, hippie- og latmannsliv.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Bali, finn og bestille en reise til Bali eller abonnér på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Bali

Her finner du våre beste tips til de fineste strendene, besta naturopplevelsene, herlige eksotiske smaker og mye mer!

Se alle våre reisetips til Bali

Bali – ikke et sted men en stemning

  • Fantastiske strender
  • Frodig øy, rik på opplevelser 
  • Spennende kultur og natur

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.