Dyr på Bali

Dyr og natur på Bali

Med regnskog, vulkaner og fossefall er Bali en grønn og vakker øy. Det gir muligheter til spennende opplevelser og nære møter med dyr og natur.

Bestill reise til Bali >>

Les flere reisetips

Dyr på Bali Dyr på Bali

Tropisk regnskogsklima

En stor del av Bali består av regnskog. Å gå på en hiking-tur er derfor en fantastisk opplevelse. Takket være det tropiske klimaet på nordlige Bali, som egentlig er et område som består av hele 7 fossefall. Spaserturen til fossefallene går forbi vakre rismarker, over elver - og alt i et jungelliknende natur. Et av de mer ukjente fossefallene på Bali er Bhuana Sari Waterfall, rundt 2,5 timer fra Denpasar. Tvillingfossefallene Banyumala Twin Waterfalls er også et vakkert syn, og ligger i området Buleleng. Buleleng er kjent for å være romme flere fossefall - vil du besøke flere fossefall på én gang er det altså hit du bør dra!

Stort mangfold av marine arter

Området Coral Triangle er det området som har høyst biologisk mangfold av marine arter, og Bali tilhører Coral Triangle. Det er derfor fantastisk å dykke mens du er på Bali og for å se unike arter. Delfiner trives også godt i det Indiske Hav, nær Lovina på Balis nordkyst finnes det ekstra gode muligheter til å se dem på nært hold. 

Dyr på Bali 

At Bali og Indonesia svømmer over med ulike dyrearter er noe som er sikkert. I løpet av en dag kan du se frosker, gekkoer, sirisser og padder. 

På Bali finnes det nesten 300 ulike fuglesorter, hvor flere av dem er utrydningstruet, som for eksempel fuglearten Balistare, som kun finnes på nordvestre Bali, i Bali Barat National Park. Et annet flygende vesen er flygende hunder, store flaggermus. De flygende hundene er ikke farlige og er som regel mer redd for mennesker enn vice versa. 

Aper er vanlig på Bali, og et sted du garantert får se aper på nært hold er i Ubuds Monkey Forest. Her bor rundt 700 aper blant palmer, templer og store trær. Kjøp med deg bananer og mat apene om du får sjansen, men pass på verdisakene! Apene er nemlig kjent som små tyver. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her