Dyr og natur på Bali

Med regnskog, vulkaner og fossefall er Bali en grønn og vakker øy. Det gir muligheter til spennende opplevelser og nære møter med dyr og natur.

Dyr på Bali Dyr på Bali

Tropisk regnskogsklima

En stor del av Bali består av regnskog. Å gå på en hiking-tur er derfor en fantastisk opplevelse. Takket være det tropiske klimaet på nordlige Bali, som egentlig er et område som består av hele 7 fossefall. Spaserturen til fossefallene går forbi vakre rismarker, over elver - og alt i et jungelliknende natur. Et av de mer ukjente fossefallene på Bali er Bhuana Sari Waterfall, rundt 2,5 timer fra Denpasar. Tvillingfossefallene Banyumala Twin Waterfalls er også et vakkert syn, og ligger i området Buleleng. Buleleng er kjent for å være romme flere fossefall - vil du besøke flere fossefall på én gang er det altså hit du bør dra!

Stort mangfold av marine arter

Området Coral Triangle er det området som har høyst biologisk mangfold av marine arter, og Bali tilhører Coral Triangle. Det er derfor fantastisk å dykke mens du er på Bali og for å se unike arter. Delfiner trives også godt i det Indiske Hav, nær Lovina på Balis nordkyst finnes det ekstra gode muligheter til å se dem på nært hold. 

Dyr på Bali 

At Bali og Indonesia svømmer over med ulike dyrearter er noe som er sikkert. I løpet av en dag kan du se frosker, gekkoer, sirisser og padder. 

På Bali finnes det nesten 300 ulike fuglesorter, hvor flere av dem er utrydningstruet, som for eksempel fuglearten Balistare, som kun finnes på nordvestre Bali, i Bali Barat National Park. Et annet flygende vesen er flygende hunder, store flaggermus. De flygende hundene er ikke farlige og er som regel mer redd for mennesker enn vice versa. 

Aper er vanlig på Bali, og et sted du garantert får se aper på nært hold er i Ubuds Monkey Forest. Her bor rundt 700 aper blant palmer, templer og store trær. Kjøp med deg bananer og mat apene om du får sjansen, men pass på verdisakene! Apene er nemlig kjent som små tyver. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Bali, finn og bestille en reise til Bali eller abonnér på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Bali

Her finner du våre beste tips til de fineste strendene, besta naturopplevelsene, herlige eksotiske smaker og mye mer!

Se alle våre reisetips til Bali

Bali – ikke et sted men en stemning

  • Fantastiske strender
  • Frodig øy, rik på opplevelser 
  • Spennende kultur og natur

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.