Fakta – Jimbaran

Valuta:

Indonesiske rupier (IDR)

Elektrisitet:

220V/230V, 50Hz. Adapter behøves.

Mat og drikke:

Snittprisen for en 3-retters middag er ca 100,– kr per person. En øl koster ca 15 kroner.

Strender:

I Jimbaran finnes det en fin, hvit sandstrand med stille vann.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser trafikkerer Bali, men uten en tidtabell. Godt med taxi, som er et billig transportmiddel.

Aktiviteter:

Dykking, snorkling, surfing og seiling. På Bali finnes det tre 18-hulls golfbaner samt en 9-hullsbane. Flere hoteller har tennis- og squashbaner.

Nyttig informasjon:

Balinesisk nyttår, Nyepi, feires mellom den 7. – 8. mars 2019. Nyepi, som også kallas Balinese Day of Silence, er en helligdag og hinduistisk høytid som feires over hele øya. Når det er Nyepi egner balineserne seg til meditasjon og selvrefleksjon. Kvelden innen Nyepi er det parader og seremonier på øya. Det er ikke tillat å bade i havet under feiringen av balinesisk nyttår, og man bør heller ikke forlate hotellområdet. Internett kan ligge nede i visse områder, likeså lokal-TV og radio. På 4- og 5-stjerners hotell holder restauranter og barer vanligvis åpent som vanlig, mens det på 3-stjerners hotell kan være reduserte åpningstider. Feiringen starter kl. 6.00 torsdag morgen og slutter kl. 6.00 morgenen etter.

Rundt begynner 6. mai 2019 den muslimske fastemåneden ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. I 2020 vil ramadan begynne rundt 24. april.