Mat på Bali

Mat på Bali

Det balinesiske kjøkkenet er preget av ferske grønnsaker, fisk og kjøtt. Maten tilberedes med urter og krydder, ofte sammen med ris og kokosnøtt. Matkulturen har vokset frem fra hinduistiske tradisjoner med påvirkning fra både Kina og India.

Bestill reise til Bali >>

Les flere reisetips

På Bali er maten en stor del av opplevelsen. Balis restauranter og kaféer er prisgunstige og delikat innredet. Det finnes utallige matlagingskurs og du kan oppdage øyas alle smaker på nattmarkeder og i lokale warungs (enkle restauranter). Noen av de best kjente rettene er sate, nasi goren og gado gado.

Mat på Bali Mat på Bali

Sate

Sate eller satay er grillspyd der kjøttet marineres i søt soyasaus som grilles over varmt kull for å lokke frem den røkte og saftige smaken. 

Nasi Goreng

En risrett som kan varieres i det uendelige. Nasi goreng serveres med egg, kylling eller reker, men det kan også fås i vegetariansk variant med for eksempel tempeh.

Gado-gado

En miks av tilberedte grønnsaker. Ofte serveres det med stekt tofu og hardkokt egg. Blandingen toppes med en kremet jordnøttdressing.

Velkommen til fruktparadiset

Den mest eksotiske frukten å prøve når du er i sør-øst Asia er selvfølgelig den ukjente durianfrukten. Durian er elsket og hatet for den uvanlige smaken og den sterke aromaen. Om du elsker muggost eller andre delikatesser med sterk lukt er dette definitivt noe du burde prøve. Noe så velkjent som banan finnes i flere ulike sorter, farger, former og størrelser. Sett tennene i en perfekt solmoden og myk mango eller prøv lokale frukter som mangosteen, vanneple, lychee og rambutan. Den hårete frukten rumbutan heter rambutan nettopp fordi "rambut" betyr hår på indonesisk. Nyt den herlige frukten som vokser på Bali og som selges på markeder over hele øya.

Vegetarmat på Bali

Bali er alle vegetarianeres drøm. Til tross for at Indonesia er et land som lager mye mat med kjøtt og fisk så finnes det mengder med vegetarmat med grønnsaker, tempeh eller tofu. På turisttette steder som Kuta er det vanlig å støte på smaksrike retter som nasi goreng eller gado-gado med en vegetariansk vri. 

Om du virkelig vil prøve unike retter og fråtse i det vegetarianske utvalget på øya så bør du begi deg nordover. Rolige og alternative Canggu ligger bare 30 minutter nord for Kuta og har flere vegetarianske og veganske matsteder. Du kan også ta en utflukt til Balis spirituelle og kulturelle høysete - Ubud. Her finnes det raw food, veganske desserter og mange steder som lager retter med ferske og lokale råvarer uten animaler. Om du kommer hit i oktober kan du også få med deg veganfestivalen i Ubud som holdes årlig i begynnelsen av måneden. 

Matlagingskurs på Bali

Etter å ha fråtset i god indonesisk mat i løpet av ferien kommer du sikkert til å ønske at du kunne ta den med deg hjem. En løsning er å delta på et matlagingskurs. Utenom at det er en spennende måte å tilbringe tid med dine nærmeste så får du oppdage og lære deg den balinesiske matkulturen i dybden. Kanskje dette er den beste souveniren å ta med seg hjem!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.