Lykourgos Logothetis borg og Metamorfosiskirken

Kirker & kloster

Rundt omkring på Samos er det flere vakre kirker og kloster å besøke. Legg turen til den kjente Metamorfosiskirken fra 1831, den pampete kirken Agio Nikolaos eller hils på de tre munkene i klostret Timoiou der det også er en hellig kilde som sies å skulle kunne vaske bort alle dine synder. Her kan du lese mer om Samos interessante kirker og kloster!

Bestill reise til Samos >>

Les flere reisetips til Samos

Lykourgos Logothetis borg Lykourgos Logothetis borg ruiner

Metamorfosiskirken

Helt inntil Lykourgos Logothetis borg ligger Metamorfosiskirken fra 1831. Hvis du kommer hit vil du kanskje lurer på hva som skjuler seg i boksene med foto og navn. Svaret er hodeskaller! I tråd med gresk tradisjon graver de opp de døde etter 6-10 år. Når beina er blitt hvite mener man at den døde er blitt fri fra sine synder og man plasserer skallen i kirken.

Heratempelet

Heratempelet var et av antikkens mest betydningsfulle templer og er i dag en av Samos fremste severdigheter. De fine etterlevningene av tempelet ligger i Ireon vest for Pythagorion, ca. ti minutter fra flyplassen. I løpet av årene har tempelet blitt ødelagt flere ganger, men blitt bygd opp igjen.

Timiou Stavros

I klosteret Timiou Stavros, som ble bygd på 1500-tallet, bor det i dag tre munker. Her finnes også to myteomspunne kilder – om du vasker deg i vannet sies det at du blir fri fra alle dine synder. Klosteret ligger etter Chora på veien fra Pythagorion, om du svinger opp til høyre etter Mavratsei.

Kirken Agios Nikolaos i Karlovassi Kirken Agios Nikolaos i Karlovassi

Vakker kirke i Karlovassi

Kirken Agios Nikolaos er en staselig bygning designet av arkitekten Angelos Angelidis. Kirken ble bygd på sent 1800-tall da havnebyen Karlovassi blomstret økonomisk takket være sin frakt- og garvings industri. Flere av kjøpmennenes luksuriøse hjem kan fremdeles ses i nærheten av havnen.

Zoodochos Pigi

Vil du besøke et kloster mens du er her er det flere alternativer. I Vlamariområdet ligger nonneklosteret Zoodochos Pigi, der bor det rundt 15 nonner. Det ble oppført på 1800-tallet og er bygd som et krusifiks med detaljerte dekorasjoner. Her kan du se utrolig vakre ikoner, en fascinerende prekestol og en staselig biskopstrone. Det er også mulig å bare spasere rundt og nyte freden og roen.

Megali Panagia

Dette er Samos største kloster, bygd på 1500-tallet i bysantinsk stil. Det er kjent for sine vakre veggmalerier og treikoner. Klosteret har en spennende historie: det sies at munkene Dionysos og Neilos fant et ikon her som de tok med seg. Morgenen derpå var ikonet borte, men etter å ha lett over alt fant de det igjen på funnstedet. Stedet ble ansett for å være hellig og man lot bygge et kloster her. Klosteret ligger mellom byene Myli og Kourmaradei, sentralt på Samos.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Samos, les våre beste tips eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Samos

Her kan du lese våre beste tips til de vakreste strendene, fineste severdighetene og mye mer!

Les våre tips til Samos

Samos

  • Fantastiske strender og historiske severdigheter
  • Koselige landsbyer og byer
  • Kombiner med Patmos
Les våre reisetips til Samos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.