Fakta – Samos

Strender:

Ved Pythagorion sentrum ligger det to strender (stein/sand/rullestein) og utenfor Pythagorion, ca. 1 kilometer, ligger Potokaki-stranden (stein/sand). Ca. 2 kilometer unna ligger stranden Glicorisa (stein/sand). I Kokkari ligger det en lang strand (rullestein) og ca. 1,5 kilometer utenfor Kokkari ligger den herlige stranden Tamadoubukten (rullestein). Ved Samos by ligger Gangou Beach (sand/stein). Mellom Pythagorion og Samos by, ca. 7 kilometer utenfor Votsalakia, ligger øyas fineste sandstrand, Psili Ammos. I Votsalakia ligger det en ca. 3 kilometer lang strand (stein/sand). Badesko anbefales på visse strender.

Uteliv:

I Samos by og Pythagorion er det et bra utvalg av barer. I Kokkari er det også noen barer. I Votsalakia er utelivet begrenset men det er noen hyggelige barer. I byen Mytilini, ovenfor Pythagorion, er det en utendørskino som er åpen i høysesong.

Offentlig kommunikasjon:

Bussforbindelser mellom Samos by og de fleste større feriesteder og severdigheter på øya. Fra Samos by går det ferger til Athen/Pireus, til nærliggende øyer og til Tyrkia. Taxi. Bil, motorsykler og mopeder kan leies.

Aktiviteter:

Vannsport i Potokaki utenfor Pythagorion. Windsurfing i Kokkari. Samos har mange fine turstier. Go cartbane mellom Pythagorion og Samos by.