Fakta – Samos

Transport t/r hotell:

Fra Samos flyplass tar det cirka 10 minutter med buss til Pythagorion, til Kokkari cirka 50 minutter, Samos by cirka 30 minutter og Votsalakia 1 time. Transport fra flyplassen til vårt hotell i Karlovassi tar det cirka 1-2 timer. Transporten kjøres vanligvis uten Apollos reiseleder og reisetiden kan variere noe avhengig av trafikk og antall stopp underveis.

Strender:

Ved Pythagorion sentrum ligger det to strender (stein/sand/rullestein) og utenfor Pythagorion, cirka 1 kilometer, ligger Potokaki-stranda (stein/sand). Cirka 2 kilometer unna ligger stranda Glicorisa (stein/sand).
I Kokkari ligger det en lang strand (rullestein) og cirka 1,5 kilometer utenfor Kokkari ligger den herlige stranda Tamadoubukta (rullestein).
Ved Samos by ligger Gangou Beach (sand/stein).
Mellom Pythagorion og Samos by, cirka 7 kilometer utenfor Votsalakia, ligger øyas fineste sandstrand, Psili Ammos.
I Votsalakia ligger det en cirka 3 kilometer lang strand (stein/sand). Cirka 3 kilometer fra Karlovassi ligger den store stranda Potami (stein/sand).

Badesko anbefales på visse strender.

Uteliv:

I Samos by og Pythagorion er det et bra utvalg av barer. I Kokkari er det også noen barer. I Votsalakia er utelivet begrenset men det er noen hyggelige barer. I byen Mytilini, ovenfor Pythagorion, er det en utendørskino som er åpen i høysesong. I Karlovassi er det et godt utvalg av barer. Siden byen har et universitet er det roligere om sommeren enn resten av året.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbussen går noen ganger om dagen på den nordre delen av øya (t/r stranda-sentrum). På den sørlige delen av øya går det ingen buss. Fra Samos by går det ferger til Athen/Pireus, til nærliggende øyer og til Tyrkia. Taxi. Bil, motorsykler og mopeder kan leies.

Aktiviteter:

Vannsport i Potokaki utenfor Pythagorion. Windsurfing i Kokkari. Samos har mange fine turstier. Go cartbane mellom Pythagorion og Samos by. Hesteridning i Samos by og kajakk på østsiden av øya.