Bilde av: Samos

Fotturer på Samos

På Samos er det mange turstier som fører deg ut og opp i den frodige naturen og til den litt mer avkjølte luften i fjellene. Siden øya ikke er særlig stor så ligger turterrenget lett tilgjengelig hvor enn du befinner deg på øya. De beste stedene å starte fra er byen Vathi, den grønneste delen av Samos, og Kokkari, som ligger et stykke vest for Vathi.

Bestill reise til Samos >>

Les flere reisetips til Samos

Vingård Vingård

Nattergalens dal

Nattergalens dal er en av Samos' største severdigheter og byr på en vakker fottur gjennom vingårder til toner av nattergalens sang. Her snor de små veiene seg mellom vinrankene og gir vakker utsikt over havet og olivenlundene, noe som gjør turen til en lek. For å komme til denne turstien kan du starte fra Kokkari der du når Nattergalens dal via fjellandsbyen Vourliotes og den pittoreske byen Manolates, der det oppleves som om tiden har stått stille. Her kan du gå en tur blant husene i de koselige gatene og i tillegg få med deg den storslagne utsikten. Bli med på fottur i Nattergalens dal. Les mer og bestill under Utflukter på Samos.

Ireon - Myli - Pagondas - Ireon

Utgangspunktet for denne turen er byen Ireon som har fått sitt navn etter den greske gudinnen Hera og hennes tempel som ligger like ved. Her går du langs elven som sies å være Heras fødested, og deretter nordover mot den frodige byen Myli som er kjent for øyas appelsinproduksjon. Pass på å smak på litt ferskpresset juice! Etter Myli kan du fortsette østover mot byen Pagonda, kjent for sin vakre keramikk. Fortsett videre ned mot dalen Imvrasos som fører deg videre tilbake mot Ireon.

Evangelistria - Vigla

En alternativ tur opp til Vigla er å gå fra klosteret Evangelistria fra 900-tallet. Fra dette utgangspunktet starter du med en vakker panoramautsikt over landskapet og havet der du kan se helt til den tyrkiske kysten. Herfra fortsetter du opp mot Vigla og den herlige utsikten på toppen.

Drakai til Potami

En annen populær tursti er Drakai til Potami, en løype på cirka 16 kilometer som fører deg til en høyde på 375 meter over havet. Her går du over fjellene på en, bratt sti som byr på en fantastisk utsikt over havet og stranden. På denne turen er det også mulig å gå til de bortgjemte strendene Megalo Seitani og Mikro Seitani, som bare er tilgjengelige via båt eller til fots. Fra Votsalakia tar du deg til Drakai på ca. 40 minutter med bil. Fra Karlovassi har du i stedet kort vei til Potami, som du også kan starte fra, det tar cirka 20 minutter med bil.

Bilde av: Kerkis-fjellene på Samos Kerkis-fjellene på Samos

Samos høyeste punkt

Det høyeste punktet på Samos, Vigla, ligger på fjellet Kerkis, med en topp på 1433 meter over havet! Denne turen starter i byen Kosmadei og går gjennom et steinete terreng. Dette medfører at det blir fysisk krevende, men det er enkelt å finne frem på turstien. Utsikten på denne fotturen er nærmest magisk og på en skyfri dag ser man helt til naboøyene.

Vil du ha en ekstra utfordring så vent til det blir stjerneklart og gå opp til toppen og møt den vakre greske soloppgangen. Etterpå kan du gå tilbake ned til byen Kosmadei, som alt i alt tar cirka 8 timer. Fra Votsalakia kommer du til fjellkjeden Kerkis med bil på cirka 20 minutter.

Platanos - Kontakeika

Denne turen går fra den vakre byen Platanos, omgitt av skog og vingårder, som har fått navnet sitt fra de store platantrærne som vokser rundt vannkilden i byen. Her kan du starte ved byens torg, der bør du dessuten sørge for å drikke litt friskt vann fra fjellene før du legger i vei. Herfra går du så mot byen Kontakeika, passerer vingårder og oliventrær med vakker panoramautsikt over Kerkis, kysten og videre ned mot byen Karlovassi. I Kontakeika renner en elv av friskt fjellvann og det er også denne byen som forsyner hele øya med grønnsaker!


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.