8 interessante steder å besøke

Det er mange spennende steder å se på Samos. Gå i filosofen Pythagoras fotspor og besøk grotten der han underviste elevene sine på 500-tallet, eller se på Pythagorapalasset ved havnen i Samos by som er blitt det naturlige samlingsstedet. Oppe i fjellet ligger den mye omtalte byen Manolates og Nattergalens dal. Her kan du lese mer om hvilke steder på Samos som du ikke bør gå glipp av!

Bestill reise til Samos >>

Les flere reisetips til Samos

Pythagorion på Samos Pythagorion på Samos

Historiske minnesmerker

Den vakre byen Pythagorion byr på en vakker havn og mange minnesmerker som ligger i nærheten. Et eksempel er den kilometerlange vanntunnelen Eupalinos, som ble gravd ut av slaver for 2 500 år siden da Samos ble styrt av den beryktede tyrannen og piraten Polykrates. Det tok ti år for slavene å bygge tunnelen og to tredjedeler av de som bygde tunnelen døde under de store kraftanstrengelsene.

Pythagoraspalasset

Rett ved havna i Samos by ligger Pythagoraspalasset, som er det naturlige samlingsstedet i byen. Den store løvestatuen midt på torget er et symbol på Samos frigjøring fra Tyrkia på 1800-tallet. Løvestatuen ble innviet i 1930 for å feire 100-årsjubiléet for Samos frigjøring.

Pythagoras grotte

Pythagoras grotte er stedet der matematikeren og filosofen Pythagoras utdannet elevene sine på 500-tallet. Grotta ligger i fjellet Kerkis vest for Marathokambos. For å komme hit må du kjøre jeep og gå de siste meterne. Men det er det verdt, vel oppe ved grotta har du en imponerende utsikt over fjellandskapet.

Tre fossefall

Vil du se og kanskje ta fine bilder av eventyrlige fossefall skal du ta turen til Potami. Her er det ikke mindre enn tre fossefall. Parkere bilen og gå den siste biten langs elven som fører frem til den første fossen. Via en sti kommer du til den andre fossen, og vil du helt frem til det siste må du klatre i lianer, så det gjelder å ha god fysikk. Det er viktig å merke seg at du blir våt for å komme til det første fossefallet.

Byen Manolates Byen Manolates

Byen Manolates

Den vakre og hyggelige byen Manolates er en av de mest omtalte stedene på Samos. Bli ikke overrasket om det oppleves som om tiden har stått stille, det sies at det ikke ble bygd noe her på nesten 30 år, foruten parkeringsplassen som det ble behov for etter at byen var blitt så populær. Gå rundt i de pittoreske gatene og nyt den greske gjestfriheten. Om du blir sulten kan du slå deg ned på en av byens koselige tavernaer.

Nattergalens dal

Nattergalens dal er et utmerket utfluktsmål for deg som setter pris på vakker natur. Her kan du sette deg i skyggen og nyte nattergalens vakre sang. Om våren kan du høre de mange nattergalene synge om dagen, ellers synger de bare i gryningen. Nattergalens dal ligger på veien opp mot Manolates.

Festningen Louloudas

Festningen, som ligger på fjellet ovenfor Vourliotes, ble i utrolige tider benyttet som vakttårn. Herfra hadde man god utsikt over havet og skipene som passerte. Vil du få med deg den fantastiske utsikten kan du ta en fin fjelltur.

Den hemmelige grotta

På Samos finns er det en grotte som ikke mange kjenner til. Lei en jeep og kjør mot Votsalakia. Sving av til venstre 300 meter etter skiltet Kaladakia Beach og kjør ned mot havet. Der, mellom klippene på venstre side, vil du se en fin liten grotte. Du kan komme deg dit både til fots eller ved å svømme de cirka 40 meterne fra stranda.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Samos, les våre beste tips eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Samos

Her kan du lese våre beste tips til de vakreste strendene, fineste severdighetene og mye mer!

Les våre tips til Samos

Samos

  • Fantastiske strender og historiske severdigheter
  • Koselige landsbyer og byer
  • Kombiner med Patmos
Les våre reisetips til Samos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.