Hold deg i aktivitet

Aktiv ferie på Samos

Ære være sol og bad, men ferien på Samos trenger ikke bare innebære late dager på stranda. Samos byr på et stort utvalg av sport der du både kan holde deg på land og plaske i vannet. Det største trekkplasteret er Samos vakre natur og landskap som er perfekt for fotturer. Her kan du lese mer om alle sportslige aktiviteter!

Bestill reise til Samos >>

Les flere reisetips til Samos

Windsurfing på Samos Windsurfing på Samos

Fartsfylt vannsport

I Pythagorion kan du leie en seilbåt og seile bort mot Psili Amos og Tyrkias kystlinje! På Potokakistranda, som ligger en drøy kilometer vest for Pythagorion, kan du prøve en rekke morsomme vannsporter. Her er det blant annet vannski, windsurfing, pedalbåter, kajakk og jet ski. Du kan også ta en tur med bananbåt som trekkes frem av en rask og smidig motorbåt. Selskapet som leier ut og arrangerer heter Wind and Water og ligger ved hotell Doryssa.

Snorkling og windsurfing

Rett utenfor Kokkari blåser det ofte litt ekstra, noe som tiltrekker seg mange windsurfere. Vil du også utfordre vinden kan du leie brett og begi deg ut på egen hånd eller delta på et windsurfingkurs. Vannet her passer også utmerket for deg som vil snorkle og oppdage livet under vannoverflaten. Samos Windsurf and Bike Centre leier ut utstyr for både windsurfing og snorkling.

Gokart

Vil du ha litt ekstra spenning i ferien skal du gi deg til gokartbanen, som ligger ca. fem kilometer utenfor Pythagorion på vei mot Samos by, rett ved SIXT Aramis blåe hus. Banen åpner kl. 18.00. Sett gassen i bånn og nyt av en morsom og fartsfylt opplevelse.

Samos fra sykkelsetet

Vil du oppleve øyas vakre natur på nært hold skal du leie en sykkel. På Samos er det både høye fjell og slingrende veier, vær dog forberedt på at sykkelturen kan bli noe utfordrende. Vil du ha en mer fartsfylt utflukt er terrengsykkel et godt alternativ. Ta turen opp i fjellene og opplev øya på nært hold mens du omgis av de deilige duftene av ville urter. Spør din reiseleder for inspirerende tips og informasjon om firmaer som leier ut sykler.

Fjellturer

Kerkisfjellene er perfekte for deg som ønsker å vandre i vakker natur. På toppen, 1 140 meter over havet, venter en storslagen utsikt der du kan se ut over hele øya. Lengre opp ligger en fin liten kirke som tas vare på av folket i fjellandsbyene. Her kan du lese mer om fotturer på Samos.

Hesteridning 

På Samos kan du ri på hest. Det er to turer å velge mellom, Riding i solnedgang og Svømme med hester. Les om ridning på Samos her.

 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Samos, les våre beste tips eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Samos

Her kan du lese våre beste tips til de vakreste strendene, fineste severdighetene og mye mer!

Les våre tips til Samos

Samos

  • Fantastiske strender og historiske severdigheter
  • Koselige landsbyer og byer
  • Kombiner med Patmos
Les våre reisetips til Samos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.