Smaken av Lesvos

Nyt genuin gresk mat, lokale spesialiteter og lekkerheter laget på private oppskrifter som har vært i familier i mange generasjoner i ferien på Lesvos.

Bestill reise til Lesvos >>

Les flere reisetips til Lesvos

 Fritert squashblomst Som å bite i himmelen – fritert squashblomst er en delikatesse!

Hellas' beste Ouzo

Plomari er kjent som Ouzohovedstaden. Her er det ikke mindre enn fire ouzodestillerier og ouzoen herfra sies være den beste som finnes. Et tips er å besøke museet The world of ouzo i Plomari i ferien. Her kan du lære deg mer om hvordan familien Arvanitis helt siden 1894 har produsert ouzo på Lesvos. Her får gjestene være med å se den tradisjonelle produksjonsprosessen og det er selvsagt mulig å prøvesmake. Visste du at litt ouzo på myggestikket virker lindrende? 

Olivenolje - Hellas' fineste

Det sies at det finnes cirka 11 millioner oliventrær på Lesvos, så det er lett å forstå at det produseres mye olivenolje. Olivenoljen, som av mange anses være Hellas' fineste, kan kjøpes overalt på Lesvos. Smaken er mild, pepperaktig og fruktig. Her kan du lese mer om oliven og olivenolje.

I tillegg til ouzo og olivenolje kan du kjøpe med deg syltetøy, saft og nedlagte grønnsaker som blir produsert på ett øyas kvinnekollektiv.

Grønne oliven Deilige greske grønne oliven.

Tradisjonelle smaker du ikke må gå glipp av

  • Sougania - løk fylt med ris og kjøttdeig
  • Keftedes - Kjøttboller med ouzo
  • Kolokythoanthoi gemisto - Fritterte squashblomster 
  • Baklava med mandel og rosevann 

Her kan du lese mer om det greske kjøkkenet.

 


Tips & Inspirasjon

Finn hotell og feriesteder på Lesvos

 

Lesvos

  • Det genuine Hellas
  • Fine sandstrender og variert natur
  • Perfekt for fotturer
Se alle reiser til Lesvos

Alle reisetips til Lesvos

Her finner du våre beste tips til de fineste strendene, herligste severdighetene og mye mer!

Se alle reisetips til Lesvos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.