Herlige naturopplevelser i Sitia

Rundt Sitia venter naturskjønne omgivelser med vakker utsikt og herlige turstier. Her er noen av våre beste tips til herlige naturopplevelser som du ikke må gå glipp av i ferien i Sitia! 

Richtis ravinen Vakker utsikt over Richtis ravinen

Ravinen Richtis Gorge

En heftig naturopplevelse er en fottur i Richtisravinen. Turstien starter mellom Sitia og Agios Nikolaos og underveis går gjennom en skog av hundreårige platantrær. Du får også nyte av alt fra vakker utsikt til fine fossefall og frodig vegetasjon. Turen er cirka 3 kilometer lang og avhengig på hvor fascinert du er av de vakre omgivelsene så tar turen mellom 2,5-3 timer. Ta på deg de gode turskoa, pakk ned vannflaska og glem ikke solkremen!

Ravinen Zakros Gorge

Får du ikke nok av tur anbefaler vi at du ser enda mer av vakre Kreta med en fottur i Zakros Gorge, som også kalles "the Gorge of the Dead" - dødens kløfte. Turstien starter cirka 4 mil fra Sitia, nærmere bestemt i landsbyen Ano Zakros. I enden av ravinen er det også mulig å klatre langs fjellveggene med ulike vanskelighetsgrader.  

Lassitihi sletta Lassitihi sletta

Lassithiplatået

Liker du fjell skal du ta turen til Lassithiplatået og oppleve det tradisjonelle Kreta på 1200 meters høyde! Platået er et stort dalsøkk i Diktifjellene med ideelle forhold for dyrking, da vårens smeltevann fra de omkringliggende fjellene samles her. Lær om honningproduksjon og bananplantasjer og nyt utsiktene fra de fantastiske utsiktspunktene.

Sitia Geopark

Hele østre Kretas kyst er en del av Sita Geopark. Området består for det meste av fjell men er så pass unikt med sine heftige raviner, grotter og sjeldne steinarter. I Geoparken kan du også vandre og utforske ravinene Zakros Gorge og Richtis Gorge som både byr på magiske naturopplevelser. 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips til Kreta, Les mer og bestill ferien din til Kreta eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Kreta

Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Se alle reisetips til Kreta

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.